Monaco GP patronu, Halo’ya tepki gösterdi

Share

Monaco GP patronu Michel Boeri, Halo kokpit koruma sisteminin spora fayda getirmediğini söyledi ve Formula 1’in güvenlik çalışmalarının çok ileri gittiğini dile getirdi.

Formula 1’de 2018 yılıyla birlikte kokpit koruma sistemi olan Halo’nun kullanımı zorunlu hale getirildi ve ilk yarış öncesinde pek çok tepki gelirken, bu tepkiler ikinci yarışın ardından da devam etti.

Monaco GP’si patronu Michel Boeri, grid kızlarının Formula 1’in bir parçası olduğunu söylemiş ve bunu kaldırmayı düşünmediklerini dile getirmişti.

Boeri, şimdi de bu yıl kullanılmaya başlanan Halo sistemini eleştirdi.

Nice Matin gazetesine konuşan Boeri, “Yakında bir fırlatma koltuğu da ekleyecekler…”

“Motor sporları tehlikelidir. Bana kalırsa bu tür bir hamleye gerek yoktu.”

“Formula 1’in tamamen güvenli olmasını sağlarsanız, o zaman sporun doğasına aykırı hareket edersiniz. Bu da araçlara zarar verir. Bana göre Formula 1 zayıfların yeri değil.”

“Eski adamlardan birisi olabilirim ve belki de görüşüm de geçmişte kalmış olabilir, ama pamuk yünüyle sarılmış bir Formula 1 aracı taraftarları spora çekmez, insanları etkilemez.” dedi.

Boeri, Liberty ile aralarındaki sorunların kültür farkından kaynaklandığını düşünüyor.

“Onlarla iyi bir ilişkiye sahibiz. Bu yeni bir yönetim ve spora Amerikan gözlükleriyle bakıyorlar. Vizyonları Avrupalı insanlara göre çok farklı. Fakat söylediğim gibi iyi bir ilişkimiz var.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...