Xiaomi Black Shark oyun telefonu tanıtıldı

Share

Sonunda Xiaomi tarafından tanıtılması heyecanla beklenilen oyun odaklı akıllı telefon karşınızda. Resmi olarak duyurulan Xiaomi Black Shark özellikleri ile heyecan yaratmayı başarıyor.

Üst seviye donanımı ve Bluetooth destekli özel oyun kumandası ile Xiaomi Black Shark mobil oyuncuların arzu nesnesi olacak gibi gözüküyor. Oyun deneyimini üst noktaya taşımak için kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapılan cihazın Bluetooth oyun kumandası da cihazın kenarına kolayca takılabiliyor. Bu kumandanın cihazı ağırlaştırmadığının da altı çiziliyor. Cihazın arka yüzeyinde parlayan S logosu ve X şekilli anten tasarımındaki yeşil detaylar ile cihaz gerçekten göze hitap etmeyi başarıyor. Bu anten tasarımı, sinyal sorunlarının önüne geçmek için tercih edilmiş durumda.

5.99 inç Full HD+ ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük ve 18:9 kare oranı sunuyor. Black Shark gücünü 8 çekirdekli 2.8 GHz Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinden alıyor. Oyun grafikleri için gereken işlem gücü ise Adreno 630 GPU ile sağlanıyor. Ayrı bir Pixelworks görüntü işleme çipi ise akıllı hareket dengeleme, görüntü geliştirme ve karanlık sahnelerde detay işleme görevlerini üstleniyor. Bu sayede oyunlarda video kalitesinde artış elde ediliyor. Kullanıcılara 6 GB RAM ve 64 GB depolama veya 8 GB RAM ve 128 GB depolama seçenekleri sunuluyor. Depolama alanı içinse UFS 2.1 kullanılıyor.

Cihaz çift kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Bu f/1.75 diyaframlı çift kamera, 12 Megapiksel ve 20 Megapiksel sensörlerden oluşuyor. Kameralara çift ton LED flaş ile destek sağlanıyor. Ön tarafta ise f/2.2 diyaframlı 20 Megapiksel sensöre yer veriliyor. Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojili 4000 mAh batarya da oldukça yeterli gözüküyor.

Çift nano-SIM kart slotu, ön tarafta parmak izi sensörü, 4G VoLTE, Bluetooth 5.0 ve USB Type-C ise diğer detaylar arasında yer alıyor. Cihazın kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıktığını da belirtelim.

Xiaomi Black Shark özellikleri

Oyun kumandası ise H66 model numarasına sahip ve Bluetooth 4.0 bağlantısını kullanıyor. Ürünün Android 4.4 ve üstü akıllı telefonlar ile çalıştığı ifade ediliyor. 150 mAh boyutunda kendi bataryası bulunan oyun kumandası 30 saat kullanım süresi sunabiliyor.

Black Shark için geliştirilen sıvı soğutma ile saatlerce oyun oynasanız bile cihazın kolay kolay ısınmaması sağlanıyor. Bu soğutma sisteminin işlemci çekirdek sıcaklığını 8 dereceye kadar düşürdüğünün altı çiziliyor. Cihazda çevreleyici oyun deneyimi için özel bir Shark tuşu da bulunuyor. Ayrıca parmak izi sensörü, oyun sırasında sessiz moda ve rahatsız etme moduna geçme özellikleri sağlıyor.

Xiaomi Black Shark çıkış tarihi ve fiyatı

Xiaomi Black Shark özellikleri resmen belli oldu!

Ürünün 6 GB RAM ve 64 GB depolama sunan modeli yaklaşık 478 dolar fiyat etiketine sahip. 8 GB RAM ve 128 GB depolama sunan model ise yaklaşık 558 dolardan satılacak. Oyun kumandası ise maalesef ayrı satılıyor ve 30 dolarlık etikete sahip. Çin’de ön siparişe sunulan Black Shark, 20 Nisan tarihinde ise teslim edilecek.

Kısacası, Razer Phone karşısında artık çok güçlü bir rakip var.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...