Mona Lisa’nın ifadesi ruh halinize bağlı

Share

Bilim insanlarına göre; Da Vinci’nin ünlü tablosuna neşeli ruh haliyle bakanlar Mona Lisa’yı gülümserken, morali bozuk olanlar ise ifadesi üzgün halde görüyor.

Dünyanın en ünlü sanat eserlerinin başında gelen ve uzun yıllardır sanat tarihçilerinin birçok araştırmasına konu olan Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosunun yüz ifadesi ABD’li bilim insanlarının bir çalışmasına daha konu oldu. California Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre; ruh hali neşeli olan kişiler Mona Lisa’nın yüzünde gülümseme ifadesi göründüğünü algılarken, morali bozuk olan kişiler de Mona Lisa’nın üzüldüğüne dair bir izlenim ediniyor.

Daha önce Hollandalı bilim insanları da Mona Lisa’nın ifadesinin yüzde 83 oranında mutlu, yüzde 9 oranında tiksinmiş, yüzde 6 oranında korkmuş, yüzde iki oranında da sinirli olarak algılandığını belirtmişti. 16. yüzyılda İtalya’nın Floransa şehrinde yapılan Mona Lisa tablosu Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergileniyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...