Verstappen: Hatalı olan taraf benim

Share

Max Verstappen, 2018 Çin GP’sinde Sebastian Vettel’le yaşadığı temasta hatalı olduğunu kabul ediyor.

Max Verstappen, beşinci sıradan başladığı yarışta harika bir startla üçüncülüğe yükselmiş ve güvenlik aracı girince de yumuşak lastiğe geçmişti.

Hollandalı sürücü ilk önce Hamilton’a atak yapmaya çalıştı ancak pist dışına taştı ve Daniel Ricciardo’ya geçildi.

Sonrasında Hamilton’ı geçmeyi başaran genç sürücü, geç frenajla Sebastian Vettel’i geçmeye çalışsa da Alman pilota yandan çarptı. Bunun üzerine her iki pilot da spin attı. Verstappen beşinci olurken, Vettel sekizinci oldu.

Yarışın ardından konuşan Hollandalı pilot, “Sebastian’ın lastikleriyle ilgili sorunlar yaşadığını görebiliyordum ve geç frenajla içeride kalmaya çalıştım. Lastikleri kilitledim ve ona çarptım. Benim hatamdı.”

“İstediğim şey bu değil, ancak bir şey olduktan sonra konuşması kolay oluyor. Beklemem gerekiyordu, muhtemelen en iyisi buydu. Ancak olan oldu… Bu benim hatam.”

“Bu can sıkıcı bir durum çünkü yarışı kendim mahvettim. İş işten geçince bir şey söylemesi kolay oluyor. Daha iyisini yapabilirdim, yapabileceğim çok fazla şey yok… Hızımız iyiydi, kendim berbat ettim.” dedi.

Verstappen, Hamilton’la olan olayla ilgili, “Daha iyi hızlandım ve yanına geldim, sonra aracı kaybettim. Belki de çok acele ettim.”

“Şu anda işler iyi gitmiyor, geçen sen de böyleydi. Şimdi bunu tersine çevirmek gerekiyor.”

“Dediğim gibi işler yolunda gitmiyor ancak bir sonraki yarışta daha güçlü olabilmek adına her şeyi analiz etmeli ve güçlenmeliyim.” dedi.

Yarıştan sonra Verstappen ve Vettel konuşurken, Hollandalı sürücü, “Bu aramızda kalacak.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...