Bu hataları yapmayın!

Share

1) Uzun süre aç kalmak
Yapılan hataların başında öğün atlamak ya da uzun süre aç kalmak geliyor. Öğün atlamak yerine, tercih edilen besinlerin değiştirilmesinin kilo kaybına yardımcı olduğunu unutmayın.

2) Ekmeği beslenme programından çıkarmak
Ekmek ve karbonhidrat içeren besinlerin aşırı tüketilmesi, diyetlerde önerilmiyor. Ancak ekmeğin diyetten tamamen çıkarılması, olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Fotolia_43862503_XXL

3) Suyu az içmek
Su tüketiminin ödem yaptığı yönünde inanışın aksine, gerekli miktarda su tüketimi vücutta ödem oluşmasını engeller.

4) Şekerli diye meyve yememek
Meyveler fazla miktarda şeker içerirler ancak porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmesi gün içinde alınması gereken karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlar.

5) Sadece meyve-sebze yemek
Yeteri kadar hayvansal protein tüketmeden devam ettirilen diyetler, insülin gibi protein yapıda olan hormon ve enzimlerin yeteri kadar üretilmemesi ya da çalışmamasına yol açabiliyor. Sebze ve meyveden alınan bitkisel protein ile hayvansal gıdalardan alınan protein vücuda aynı şekilde fayda sağlamaz. Sebze ve meyvelerden zengin bir beslenme planı, diğer besin grupları da tüketilerek uygulanmalı.

6) Tek tip beslenme düzeni
Sadece sebze ve meyve tüketerek kilo vermeye çalışmak ne kadar yanlışsa sadece proteine dayalı bir beslenme programı da aynı oranda sakıncalı. Tek tip diyetlerin hepsi bir şekilde vitamin, mineral ve kas kayıplarına sebep olur.

7) Diyet ürünlerinden sıkça tüketmek
Diyet ürünlerin kalorisi diğer besinlere göre daha az olmakla birlikte miktara dikkat etmeden tüketmek kilo aldırabilir.

8) Yağ yakımı için limon tüketiminde aşırıya kaçmak
Sirkeli ya da limonlu su tüketimi de tek başına yağ yakımı sağlamaz. Limonlu ya da sirkeli suların alkali değeri yüksektir ve metabolizmayı az da olsa hızlandırabilir ancak limon ve sirkeyi su ile tüketmektense salataya ekleyerek tüketmek daha doğru bir tercih olur.

9) Yemeklerde hiç yağ kullanmamak
Hücre zarının ve hormonların büyük kısmı yağdan oluşuyor. Hücrelerin ve dolayısıyla vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için beslenmede kaliteli yağların mutlaka bulunması gerekiyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...