Xiaomi Mi 6X resmi olarak tanıtıldı

Share

Birkaç haftadır hakkında bazı bilgiler edindiğimiz Xiaomi Mi 6X sonunda resmi olarak tanıdıldı. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin yeni orta seviye akıllı telefonu Xiaomi Mi 6X, özellikle fiyat/performans dengesi bakımından ön plana çıkıyor.

Daha önce yapılan sızıntılar ile pek çok özelliği ortaya çıkan Xiaomi Mi 6X’in resmi tanıtımına göre, telefon Snapdragon 660 işlemcisiyle birlikte geliyor. Telefonda 4 GB ve 6 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Ayrıca depolama kapasitesi olarak da yine 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunulmuş.

18:9 ekran oranına sahip olan 6 inç’lik telefon, 2160×1080 çözünürlüğündeki LCD bir ekrana sahip. Cihazda, Quick Charge 3.0 desteği ile birlikte 3010 mAh’lik bir batarya yer alıyor. Telefonundaki işletim sistemi de Android 8.0 Oreo olarak seçilmiş. Telefonun arka kısmına bir parmak izi tarayıcısı konumlandırılmış. Telefonun alt kısmında ise bir kulaklık girişi bulunmuyor, bu nedenle bluetooth ya da adaptörlere alışmanız gerekecek.

Xiaomi Mi 6X 2

Xiaomi Mi 6X’in arka kısmında f/1.75 diyafram açıklığına sahip, Sony IMX486 sensörlü 12 MP’lik bir kamera ve Sony IMX376 sensörlü 20 MP’lik bir kamera olmak üzere 2 adet kamera bulunuyor. Bu kameralar portre modunda çekimler yapabilmesinin yanı sıra, yapay zeka destekli sahne algılama teknolojisine de sahip. Bu özellik ile kameralar çok sayıda sahne, obje ve nesne arasında tanımlama yapabiliyor ve kamera performansı optimize ediliyor. Telefonun ön kısmında ise Sony IMX376 sensörlü 20 MP’lik bir selfie kamerası bulunuyor. Cihazda ayrıca, Face Unlock yüz tanıma sistemi de yer alıyor.

Xiaomi Mi 6X, 3 farklı versiyon ile satılacak. 4GB RAM + 64GB depolama kapasiteli versiyonu yaklaşık 253 dolardan satışa sunulurken, 6GB RAM + 64GB depolama kapasiteli versiyonu yaklaşık 285 dolardan satışa sunulacak. Telefonun en üst versiyonu olan 6GB RAM + 128GB depolama kapasitesiteli versiyonu ise yaklaşık 316 dolardan satışa sunulacak.

Telefon 27 Nisan’da Çin’de satışa çıkarılacak. Geçen yıl Xiaomi Mi A1 modelinde olduğu gibi Xiaomi Mi 6X’in, Çin dışındaki ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.

Tamindir

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...