Samsung Android Go ile çalışan telefon geliştiriyor

Share

Samsung, Google’ın düşük donanım özelliğine sahip cihazlar için yeni geliştirdiği Android Go platformu üzerinde çalışan bir model üzerinde çalışıyor. İşte Samsung Android Go modeli hakkında ilk bilinenler.

Samsung’un Google ile iş birliği yaparak geliştirdiği SM-J260G model numarasına sahip yeni akıllı telefonu Geekbench kriter testinde karşımıza çıktı.

Android Oreo deneyimini, giriş seviyesi modellerde de sunmayı hedefleyen Android Go ile çalışacak ilk Samsung modeli olacağı iddia edilen SM-J260G modelinin, J2 Core adıyla karşımıza çıkması bekleniyor.

Samsung Android Go

Dört çekirdekli Exynos 7570 yonga setinden gücünü aldığı görülen Samsung Android Go modeli, 1.43 GHz saat hızında çalışan çekirdeklere sahip. Android 8.1.0 ile çalıştığı görülen modelin 1 GB RAM‘e sahip olduğu da kriter testinde görülebiliyor.

Android piyasasının en çok tercih edilen markalarından birisi olan Samsung, Android Go ile artık çok daha verimli çalışan uygun fiyatlı modeller üretebilecek. Böyle satış rakamlarını daha da arttırmayı hedefleyen Samsung’un ilk Android Go akıllı telefonu hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...