‘Bir sahne için 106 kez uçaktan atladık’

Share

Ünlü aktör Tom Cruise, geçtiğimiz günlerde katıldığı CinemaCon etkinliğinde ‘Görevimiz Tehlike’ serisinin altıncı filmini anlattı.

Bir kez daha ajan ‘Ethan Hunt’ karakterine hayat verdiği filmde, senaryo gereği Henry Cavill ile paraşütle atlayan Cruise, sahne için 106 kez uçaktan atladıklarını söyledi. Ünlü aktör; Paris üzerinde uçaktan atladıkları ve Cavill’in canlandırdığı ‘Walker’ın şimşek çarpması nedeniyle havada bilincini kaybettiği sahnenin nasıl çekileceğini çözmenin bir yıl sürdüğünü belirtti.

Çekimler sırasında kendileriyle birlikte uçağın arka kısmından atlayan kameramanla ilgili konuşan Cruise, “Havada saatte 200 mil hıza ulaştı” dedi. Böyle tehlikeli bir sahneyi çekmek için hiçbir ülkeden izin alamadıklarını belirten Cruise, sahnenin gerçekte Paris’te değil, Birleşik Arap Emirlikleri’nde çekildiğini söyledi.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...