Seride fişi LeBron James çekti

Share

NBA’de Doğu Konferansı playoff ilk tur 7. maçında Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers’ı 105-101 yenip bir üst tura yükseldi.

Önceki sezonlara nazaran çok zorlandığı bir Doğu Konferansı playoff ilk tur serisi geçiren Cleveland Cavaliers, kariyerinde daha önce ilk turda elenmeyen LeBron James’in üstün performansı ile Indiana Pacers’ı devirip konferans yarı finallerinde Toronto Raptors’ın rakibi oldu.

Cleveland’da 43 dakika sahada kalan James, 45 sayı 9 ribaund 7 asist ve 4 top çalmalık bir performansla gecenin yıldızı oldu. Playoff kariyerinde 399. kez top çalan James, Scottie Pippen’ı geçerek NBA’de playofflarda en fazla top çalan isim oldu. Listede Michael Jordan 3, Magic Johnson ise 4. sırada. Cleveland’da ayrıca maça pivot olarak başlayan Tristan Thompson da 15 sayı 10 ribaund ile double double yaptı.

Indiana’da çok başarılı bir seri geçiren Victor Oladipo’nun 30 sayı 12 ribaund 6 asist ve 3 top çalmalık performansı galibiyete yetmedi.

Cleveland, konferans yarı finallerinde ilk turda Washington Wizards’ı 4-2 ile geçen Toronto Raptors’a salı gecesi konuk olacak.

Euro Sport Türkiye

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...