Sizden hoşlanmıyor olabilir

Share

Hayatlarının aşkını bulan arkadaşlarınız hamile kalıyor ve hatta ikinciyi doğurabiliyor. Siz ise aşkın peşinden giderken bazen hak etmediğiniz tavırlarla karşılaşabiliyorsunuz. Kabullenmek istemeseniz, arkadaşlarınızın uyarılarına kulak asmasanız bile, bazı ipuçları sizi bir aşk kazasından kurtarabilir.

Erkekler genelde hislerini belli etmekten kaçındıklarından dolayı, bizden hoşlandıklarını hareketleriyle göstermeyi daha çok tercih ederler. Yanağımıza kondurdukları küçücük bir öpücükle ya da gecenin bir yarısı sadece sesimizi duymak için açtıkları telefonla hislerini belli ederler. Bazıları ise direkt olarak ne hissettiğini söyler. Artık sizden hoşlanmadıklarını söylemeleri ise onlar için çok zor olabilir. Dürüst olmaktan kaçınıp sizden hemen ayrılmayan bir erkekle zaman kaybetmemek ve üzülmemek için bazı ipuçlarına dikkat etmeniz gerekebilir.

Mesajlarınıza Cevap Yazması Çok Zaman Alıyor
İçinde bulunduğumuz bu teknoloji çağında, birine mesaj ya da e-posta yollamak artık neredeyse ışık hızında gerçekleşiyor. Eğer bir erkek ona yazdığınız mesaja cevap yazmak için saatlerce bekliyorsa çok kaba bir tutum sergiliyor olmasının dışında, sizi umursamıyor demektir.

Sizinle Arasına Fiziksel Bir Mesafe Koyuyor
Evde baş başayken bile sizinle uzun süre göz teması kuramıyor ya da size özel meselelerini anlatmıyor mu? Sadece fiziksel yakınlaşmadan bahsetmiyoruz. Sizinle sıkıntılarını paylaşmayan bir erkek, ilişkiyi ciddiye bindirmek istemiyor demektir. Eğer bu erkekten duygusal bir karşılık beklemiyorsanız, bu şekilde takılmaya devam edebilirsiniz. Ama ona karşı bir şeyler hissediyorsanız, ondan uzaklaşmanın yararınıza olacağını söyleyebiliriz.

Sizi Evinize Bırakmıyor
Size önem veren bir erkek, bunu her şekilde göstermek ister. Birlikte akşam yemeği yedikten sonra sizi evinize bırakmaktan hiç rahatsız olmaz, tam tersine size yardımcı olduğu için mutluluk duyar.

Dışarıdayken Size Dokunmaktan Kaçınıyor
Evin rahatlığında size sarılmaktan, sizinle öpüşmekten çekinmeyen, ellerini üzerinizden hiç çekmek istemeyen bir erkek, dışarıda tam tersi tavırlar sergiliyorsa sizin için alarm çanları çalıyor demektir. Dışarıda elinizi tutmamak için elini cebine sokan bir erkek, ya rastlayabileceği arkadaşlarına sizi nasıl tanıtacağı konusunda endişe duyuyor ya da sizin haricinizde başkalarıyla da görüşüyor demektir. Elinizi bile tutmaktan kaçınan bu erkekten en kısa sürede uzaklaşın.

Düşüncelerinize Önem Vermiyor
Hayatınızdaki erkekle her zaman aynı fikirde olmayı bekleyemezsiniz. Ama çiftler aynı şekilde düşünmedikleri konular üzerinde uzun uzadıya konuşarak ortak bir paydada buluşmayı başarabilir. Birlikte olduğunuz erkek, savunduğunuz her düşüncenin saçma olduğunu düşünüyor ya da her dediğinize burun kıvırıyorsa uzlaşmak istemiyor demektir. Hiçbir konuda anlaşamayacağınız biriyle nasıl bir birliktelik yaşayabilirsiniz ki?

Sizinle Sadece Gece Yarısından Sonra Görüşüyor
Hoşlandığınız erkeğin size sadece “öylesine” bir kadın olarak bakıyor olmasını kabullenmek çok zordur. Bunu fark edemediğinizde ya da görmezlikten geldiğinizde gözlerinizi açmak isteyen arkadaşlarınıza bile sırt çevirir ve onların sizi hiçbir zaman anlamadığından şikayet edersiniz. Ama sizinle sadece gece yarısı ve evde görüşmek isteyen bir erkek, bizce ancak karanlıkta kalmayı hak ediyor. Ciddi bir ilişki yaşamak istiyorsanız ondan en kısa sürede uzaklaşmalısınız.

Eşyalarınızı Onun Evinde Bırakmanızı İstemiyor
Görüştüğünüz erkeğin sık sık evinde kalıyorsanız ve o erkek sizden gerçek anlamda hoşlanıyorsa, bazı eşyalarınızı onun evinde bırakmanızdan rahatsız olmaz. Ama diş fırçanızı unuttuğunuzda bile koşarak arkanızdan onu getiriyorsa ya düzen hastalığından muzdariptir ya da başka kadınlarla da görüşüyor demektir. Her iki olasılık da onunla görüşmeyi kesmeniz için geçerli sebeplerden sayılabilir.

Sizi Hiçbir Yere Davet Etmiyor
Arkadaşlarının evinde bir parti düzenleniyor ya da annesiyle babasının evlilik yıldönümünü kutluyor olabilir. Hatta bazı erkekler sırf özgürlüklerine düşkün oldukları için doğum günlerinde bile yanlarındaki kadınla sıkı fıkı olmak istemezler. Hoşlandığınız erkeğin kendisi için önemli olan hiçbir etkinliğe sizi davet etmemesi sizden hoşlanmadığı anlamına gelir. Size önem veren arkadaşlarınız ve ailenizle zaman geçirmek yararınıza olacaktır.

Sizinle Plan Yapmaktan Kaçınıyor
Bırakın sizinle tatil planları yapmayı, hafta sonu için bile ne yapacağınızı konuşmuyor ve zamanının çoğunu arkadaşlarıyla yaptığı planlara ayırıyorsa daha iyisini hak ediyorsunuz demektir. Sizinle sadece son anda bir program yapan bir erkekle nasıl ciddi bir ilişkiniz olabilir ki?

Başkasıyla Görüşüyor
Bazen bir erkekten öylesine hoşlanırız ki, bir sevgilisi olduğunu bildiğimiz halde onunla görüşmeye devam ederiz. Bir yandan yıpranıyor olsak da sadece bizimle olacağı zamanın hayalini kurarız. Bir gün gelip de hayatındaki kadını bizim için terk etse bile akla şu soru takılabilir: “Beni de başka bir kadın için terk etmez mi?”‘

Bazen Günlerce Ortadan Kayboluyor
Birlikteyken çok güzel zaman geçiriyorsunuz ama ayrıldığınız dakikadan itibaren bazen uzun süreli ortadan mı kayboluyor? Aylar sonra karşınıza çıktığında hiçbir açıklama yapma gereği duymuyor mu? Yokluğunda sağlığından bile şüpheye düştüğünüz, sizi kendinizi sorgular bir hale getiren bu erkek aynı davranış şeklini büyük ihtimalle hayatındaki diğer kadınlara da sergiliyordur.

Sizi Başkalarıyla Birlikte Olmak Konusunda Destekliyor
Bir erkeğin sizden hoşlanmadığının ve özgür olmak istediğinin en önemli işareti de budur aslında. Onun fikrini değiştirmeniz neredeyse imkansız olduğundan dolayı, boşuna zaman harcamamanızı tavsiye ediyoruz. Sizin için başka bir erkeğin daha iyi olduğunu düşünen bu erkeğe aslında teşekkür edebilirsiniz. Bu sayede kendisinin sizin için uygun biri olmadığını kabul ediyor demektir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...