General Mobile GM 8 Go satışa çıktı

Share

Android Oreo Go platformunu kullanan uygun fiyatlı GM 8 modeli, General Mobile GM 8 Go satışa sunuldu. İşte General Mobile GM 8 Go özellikleri ve fiyatı.

Barcelona’da düzenlenen MWC 2018’de tanıtılan, Android Oreo Go platformunu kullanan General Mobile GM 8 Go satışa sunuldu. Barcelona’da ön incelemesini yaptığımız General Mobile GM 8 Go, bakalım bizlere neler sunuyor?

General Mobile GM 8 Go fiyatı

General Mobile GM 8 Go, 799 TL fiyatıyla teknoloji marketleri ve operatörlerde satışa sunuldu. Ayrıca General Mobile üzerinden de online satış yöntemiyle ürünü satın alabileceksiniz.

3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan abisi GM 8‘in 999 TL‘lik fiyatına göre, GM8 Go‘nun 200 TL daha uygun bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aradaki fiyat farkına göre, GM 8 ile GM 8 Go satış adetleri arasında nasıl bir farklılık olacak göreceğiz. Giriş seviyesi bir model olduğu için, 200 TL fark ödeyip, kullanıcılar GM 8’e de yönelmeleri muhtemel.

General Mobile GM8 Go özellikleri

Daha az sistem kaynağı ve pil tüketen Android Oreo Go tabanlı GM 8 Go, GM 8 modeline göre mütevazi teknik özelliklere sahip. Ayrıca kullandığı Oreo Go ile beraber, varsayılan gelen pek çok Google uygulaması da, daha az sistem kaynağı tüketiyor. GM 8 ile benzer tasarım çizgilerine sahip olan GM 8 Go, 5.5 inç büyüklüğünde 18:9 ekran oranına sahip HD+ çözünürlüğünde ekrana sahip. Ekran ise Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor.

Abisi GM 8 gibi, GM 8 Go’nun da arka yüzünde 13 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.0 diyafram değerine sahip kamera ve parmak izi okuyucu yerleştirilmiş. Ön tarafta da 5 Megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanılıyor. Ön kameranın da diyafram değeri f/2.2.

Gelelim diğer donanım özelliklerine; GM 8 Go, MediaTek tarafından üretilen 1.5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli MT6739 işlemcisi kullanılıyor. RAM tarafındaysa 1 GB RAM tüketicilere sunuluyor. Daha mütevazi özelliklerle gelen ürünün dahili depolaması ise 16 GB. Ayrıca microSD kart desteği de bulunacak. Android Oreo Go ile geldiği için, RAM seviyesi 1 GB ile sınırlandırılmış.

General Mobile GM 8 Go’nun en dikkat çeken yanı ise 3500 mAh’lik bataryası. Düşük güç tüketimine sahip işletim sistemi ve az güç ihtiyacı olan mütevazi donanımla beraber, 3500 mAh’lik batarya GM 8 Go’ya 2 gün yeterli gücü sunacak.

General Mobile GM 8 Go teknik özellikler

Ekran: 18:9 – 5.5 inç HD+ 1440 x 720p
Ekran Koruma: Gorilla Glass 3
Parmak izi okuyucu: Var
İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo Go
İşlemci: Mediatek MT6739 1.5 GHz 4 çekirdek
Bellek: 1 GB RAM
Depolama: 16 GB (microSD ile 64 GB’ye kadar)
Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2 ve FM Radio
Ana kamera: 13 MP (Çift tonlu flaş) f/2.0
Ön kamera: 5 MP f/2.2
Batarya: 3500 mAh

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...