Galaxy Note 9’da ekrandan parmak izi okuma özelliği ortaya çıktı

Share

Ekrandan parmak izi okuma özelliği yeni nesil akıllı telefonların ayırt edici özelliklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Vivo X20 Plus UD ile çalışır halde gördüğümüz biyometrik kimlik doğrulama teknolojisi Samsung Galaxy akıllı telefon serisi için de merakla bekleniyor. Son olarak ortaya çıkan patent ise Note 9 ekrandan parmak izi okuma özelliğinin nasıl çalışacağı konusunda fikir sahibi olmamızı sağlamış durumda.

Galaxy Note 9 ekrandan parmak izi okuma nasıl çalışacak?

Geçmiş dönemde Samsung tarafından ekrandan parmak izi okuma sensörünün Galaxy Note 9 ekranına yerleştirilmesi üzere 3 veya 4 çözüm üzerinde yoğunlaştığı ileri sürülmüştü. Şirketin bu biyometrik sensörü ilk olarak Galaxy Note 9 mu yoksa Galaxy S10 modelinde mi sunacağı hala netlik kazanmamış olsa da patent açıklaması teknolojinin detaylarını ortaya koyuyor.

Note 9 ekrandan parmak izi okuma

Parmak izi okuma sensörünün Synaptics Clear ID teknolojisini kullanan Vivo X20 Plus UD modelinde olduğu gibi ekranın alt kısmına yerleştirileceği görülüyor. Modülün yerleştirildiği ekranın algılama bölgesi, kullanıcının dokunma girdisini tespit ediyor ve kontrolü sağlıyor. Bu sırada algılama bölgesinin renk ve parlaklığı da değiştiriliyor. Bu ışık ve renk değişimi ile parmak izi verisi detaylandırılıyor ve sonunda cihaz kilidi açılıyor.

Bu haliyle Samsung’un da Synaptics Clear ID ile aynı yöntemi kullandığını söylemek mümkün. Öte yandan, iki şirketin teknoloji için birlikte çalışıp çalışmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Şu an için teknolojiyi ilk olarak Ağustos veya Eylül ayında Galaxy Note 9 ile görme ihtimalimiz oldukça yüksek. Bu anlamda cihaz, ekrandan parmak izi okuma özelliğine sahip ilk Samsung akıllı telefon ünvanının da sahibi olabilir. Gecikme durumunda ise Galaxy S10 bu unvan için sırada bekliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...