Uçak faciası 1.5 metre ile önlendi!

Share

San Francisco Havalimanı, 7 Temmuz 2017 günü Air Canada’nın AC759 sefer sayılı uçuşunda pilotların yaptığı hata nedeniyle, az kalsın tarihin en büyük uçak kazalarından birisine, belki de Tenerife benzeri yeni bir faciaya sahne olacaktı.

Airbus A320 ile Toronto – San Francisco arasında, 135 yolcu ve 5 mürettebat ile birlikte gerçekleştirilen uçuşta pilotlara, hava trafik kontrolörleri tarafından 28R pistine iniş için izin verildi. Ancak, büyük bir hata yapan pilot 28R pistine paralel olan ve uçaklar tarafından piste giriş için kullanılan C taksi yoluna inişe geçti.

Air Canada AC759 uçuşunda yanlışlıkla taksi yoluna iniliyordu!

Taksi yolunda bekleyen uçağın pilotunun olayı fark ederek, trafik kontrolörlerine bildirmesi üzere Air Canada uçağına pas geçmesi söylendi. Taksi yolunda dört uçağın beklemesi, ne kadar büyük bir facianın önlendiğini gözler önüne seriyor.

Yaşandığı dönemde sosyal medya üzerinde büyük tepki toplayan olay sonrasında açıklama yapan ABD Federal Havacılık Dairesi olayı doğrulamıştı. Aradan geçen yaklaşık 1 yılın ardından, güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler paylaşıldı.

Paylaşılan görüntülerde uçağın taksi yolunda bekleyen diğer uçakların üzerine doğru alçaldığı rahatlıkla görülüyor. İlk sırada yer alan Philippine Airlines uçağı ile Air Canada’ya ait uçak arasında sadece 1.5 metre mesafe kaldığı açıklandı.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...