F1: Mercedes, sahip olduğu dört sürücü dışındaki seçeneklerle ilgilenmiyor

Share

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Mercedes’in şu anda sadece sahip olduğu pilotlara ilgi gösterdiğini söylüyor.

Mercedes’te Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas’ın anlaşması 2018 sonunda bitiyor ve her iki pilotun da ne yapacağı büyük merak konusu.

Hamilton’ın takımda kalmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ve taraflar zaten bu yönde açıklamalarda bulunuyor.

Ancak Bottas’ın takımda kalıp kalmayacağı henüz belli değil. Fin pilot Avustralya ile sezona kötü başlasa da sezonun ilerleyen yarışlarında iyi bir performans ortaya koydu.

Diğer tarafta Mercedes’in genç sürücüsü Esteban Ocon, Force India’da iyi bir iş yapıyor ve Red Bull’da Daniel Ricciardo’nun sözleşmesi sona eriyor.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, henüz pilot kararını vermediklerini ancak odak noktalarının sadece Mercedes sürücüleri olduğunu söyledi.

“Şu anda Mercedes’in sahip olduğu pilotlar haricindeki isimlere bakmıyoruz çünkü öncelikle sahip olduğumuz iki pilota destek vermemiz gerekiyor.”

“Bu eşinizle mutlu olmanız gibi bir şey! Eğer onunla mutluysanız, başka bir yere bakmazsınız! Şu anda iki eşimiz var hatta üç (Ocon), yani -dışarıya- bakmıyoruz.”

“Birkaç yarışı daha beklemek lazım. Avrupa sezonuna düzgün bir başlangıç yapmalıyız, ardından Kanada ve yoğun bir Temmuz ayı var.”

“Sonrasında daha iyi bir resme sahip olacağız. Bence bu bizim açımızdan tatlı bir sorun.”

“Valtteri’nin son zamanlarda yaptığı şeyden son derece memnunduk. Lewis hakkında konuşmamıza zaten gerek yok, bence şu anki sürücülerin en iyisi. Ayrıca Ocon ve George Russell gibi genç yeteneklerimiz var.”

“Gelecekte hangi sürücülere sahip olacağımız konusunda gerçekten çok iyimserim.”

Eğer Mercedes, Hamilton ve Bottas’la yeni sözleşme imzalarsa bu durumda Ocon’un Force India’da yarışması neredeyse kesinleşecek.

Ocon ve devam etmek istemesi halinde Sergio Perez’in Force India’da yarışacağı düşünüldüğünde, genç yetenek George Russell’in F1’de yarışabilmesi için başka bir takım bulunması gerekiyor.

Ayrıca Mercedes, 2019’da Pascal Wehrlein’ın da F1’e dönebileceğini açıklamıştı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...