Dolar, gün içerisinde 4,30 liraya ulaştı

Share

Gün içerisinde yükseliş ağırlıklı seyir izlediği kaydedilen dolar kurunun 4,30 lirayı yakaladığı izlendi. Dış politikadaki hareketliliğin Amerikan dolarını grafiğin üstlerinde tuttuğu belirlenirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı önlemlerin döviz üzerinde ve döviz kurunun artışının engellenmesi üzerinde etkili olmadığı takip edildi.

Son ulaşılan verilere göre şu anda yüzde 0,76 oranında yukarı yönlü seyir izlediği belirlenen Amerikan dolarının an itibari ile serbest piyasada alış fiyatının 4,2978 lira satış fiyatının ise 4,2989 liradan işlem gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Türk Lirası’nın yeniden dolar karşısında değer kaybına uğradığı izleniyor. Türkiye ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini direkt olarak etkilediği kaydedilen döviz yükselişinin, Türk Lirası’nın toparlanmasını engellediği ifade ediliyor.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...