İngiliz Büyükelçi üç milyon turisti Türkiye’ye getirecek

Share

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye turizmine dair önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre büyükelçi, bu sene içerisinde ülkemizi üç milyon İngiliz turistin ziyaret edeceğini ifade etti. Muhtelif görüşmeler nedeniyle Antalya’yı ziyaret edip Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Chilcott, dört ay boyunca Ankara’da büyükelçilik görevi yaptığını açıkladı.

Bu sene içerisinde İngiliz turistlerin rekor seviyede Antalya’ya geleceklerini düşündüğünü ifade eden büyükelçi, bundan dolayı da memnun ve heyecanlı olduklarını belirtti. Büyükelçi Chilcott, İngiliz turistlerin sadece güzellik ve doğa niteliklerinden dolayı tatil yapmak gayesiyle Antalya’ya gelmediklerini belirterek, Antalya’nın güvenli bir kent olmasının da bunda etkisinin olduğunu açıkladı. Böylece İngilizlerin tatillerini Türkiye’de gerçekleştirmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Görüşmede konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, şehrin tatil destinasyonu açısından çok mühim bir konumda bulunduğunu, bu anlamda turistlerin güvenle tatillerini icra ettiklerini ifade etti. Vali Karaloğlu, 2016 senesindeki durgunluktan sonra Türkiye’nin hızla tekrar turizm cennetine dönüşmesinden mutluluk duyduklarını beyan etti.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...