Doların yeni rekoru: 4,35

Share

Dolar yeniden en yüksek seviyesinden işlem görüyor. Dün, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran ile gerçekleştireceği nükleer anlaşmadan Başkan Donald Trump’ın açıklaması ile çekileceğini bildirmesi üzerine piyasalarda beklenmedik bir seyir izlendi. Amerikan dolarının gecenin geç saatlerine kadar zirve tırmanışı gerçekleştirdiği görüldü.

Dün gece yarısından sonra gördüğü en düşük seviyenin 4,33 lira bandında olduğu kaydedilirken, sabah karşı yeniden yükselişe geçtiği belirlendi. Sabah saatlerinde 4,35 liraya tırmandığı kaydedilen Amerikan dolarının sabahın ilk saatlerinde değer kaybederek 4,32 liraya gerilediği izlense de şu anda yeniden en yüksek seviyesinden işlem gerçekleştiriyor.

Son ulaşılan verilere istinaden yüzde 0,59 oranında yukarı yönlü seyir izlediği görülen Amerikan dolarının serbest piyasada alış fiyatının 4,3570 lira satış fiyatının ise 4,3584 liradan gerçekleştiği belirlendi. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan uyarıların ve alınan önlemlerin de dolar kurunun yükselişine engel olamadığı uzmanlar tarafından ifade edilirken, Türk Lirası’nın da geçtiğimiz ay yaşadığı değer kaybını geçen haftalarda toplamaya başlamasına rağmen, yeniden gelişmekte olan ülke para birimi olarak yüksek bir değersizleşme kaydettiği belirtildi. Tarihinin en yüksek seviyesinde ve en yüksek artışa muhatap olduğu kaydedilen dolar kurunun, piyasaları etkisi altına aldığı ifade ediliyor.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...