Benzin ve motorine gizli indirim

Share

Mevcutta geçerli olan akaryakıt ürünlerinin fiyatları ABD doları ve Brent tipi petrolün fiyatlarına göre değerlendiriliyor.

Ancak Brent tipi petrolün varil fiyatı gün içerisinde yetmiş yedi doların üstüne çıkarak, son dört senenin rekorunu kırdı. Bununla birlikte ABD doları da 4,40 TL’ye kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı. Tüm bu yükselişin aksine benzinin litresine beş kuruş, motorinin litresine de yedi kuruşluk indirim geldi.

Piyasa analistleri, dolar ve petrol fiyatlarındaki yükselişe göre benzinin litresine on beş ilâ yirmi kuruş arasında zam gelmesi gerektiğini ifade etti. Fakat konuya hâkim olan önemli kişiler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt dağıtıcı şirketlerine brifing verildiği ve indirim yapmalarını ricâ ettiklerini belirtti. Böylece benzin ve motorinde zammın yerini indirim aldı.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...