20’li yaşlarda yapılması gereken 12 hata

Share

Başarısız olmazsanız asla öğrenemezsiniz. Ne demiş yazar Samuel Beckett, “Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil“.

Hayat hem uzun hem kısa! 20’li yaşlarda hiç bitmeyecek gibi görünen ömür, hepimize o yaşın verdiği çömezlikle çelme takıyor çoğu zaman. İyi de yapıyor. Yoksa 30’larımızda nasıl öğreneceğiz; doğruların yanlış, yanlışların da aslında doğru olduğunu?

Hayatın her döneminde alınacak dersler olduğunu unutmamak en iyisi ancak kimi zaman bu canımızı acıtabiliyor, tokadı yüzümüze çok sert vurabiliyor. Olsun, hepsine açık olmakta ve hata yapmayı da öğrenmekte fayda var!

İşte o yüzden 20’lerde her kadının eline yüzüne bulaştırması gereken şeyler olduğunu hatırlamalı ve bunlardan kaçmanın o kadar da iyi bir fikir olmadığını bir yere not etmeliyiz. Hatasız kul olmaz, hatamızla sevin bizi…

1- Deli gibi istediğiniz ilişki gerçek olmadı

Çünkü bazen olmayınca olmuyor. İkiniz de aynı şehirde yaşıyorsunuz evet, aynı şeyleri istiyorsunuz, evet. Ama tüm bunlar ikinizin birlikte olması gerektiğini göstermez.

2- Beş kilo daha verseniz o bikini bu bedene girecek

Ama beş kiloyu vermek de ne demek, siz üzerinize afiyet daha da kilo aldınız. Geçen yaz giydiğiniz slim fitinizin içine girmek için göbeği içeri çekmek bile işe yaramıyor.

3- Arkadaşlıklar bir ömür sürmeyebiliyor

En iyi arkadaşlıkların da raf ömrü var. Hani çok şanslıysanız bu, elbette bir ömür sürebilir ama yeryüzünde yaşayan her canlı bir gün arkadaş kazığı yiyecek. Öğrendiğiniz şey insanların değiştiği, ilişkilerin de. Bazen değişen kişinin ‘SEN’ olabileceğini unutmamakta da fayda var.

4- Bu hafta sonu çok içmek yok!

O son birayı içmeyecektiniz ama içtiniz. Kendinize verdiğiniz söz, arkadaş muhabbeti arasında eriyip gitti. Yarın kabus olacak. Profesyonel hayatla ve aldığınız zevkler arasında bir denge kurmayı öğreniyorsunuz. Bütün sabah ve hatta bütün gün akşamdan kalmasınız ve önemli bir buluşmanın içindesiniz. Bir daha bunu yapmanın aptalca olduğunu anlıyorsunuz.

5- Kariyerinizde çok erken işten çıkarılmak

Anlıyorsunuz ki sizi kovan yer, aslında zaten çalışmak istemediğiniz yer. Ayrıca kovulmanın sizi bir basamak yukarı taşıyıp hayalinizdeki işe kavuşmanız için bir fırsat olacağını öğreniyorsunuz.

6- Herkes moda olan şeyleri giyiyor diye trendy giyinmek

Bu sizi daha iyi hissettirmiyor. Başkalarına benzemek hoşunuza gitmiyor elbette. Anlıyorsunuz ki kendi seçtiğiniz giysiler içinde daha rahatsınız. Zaten en önemlisi de bu.

7- Partilemek kişisel hayatınıza ışık tutuyor

Çünkü parti yapmak kimi zaman dünyanın en zevkli şeyi. Bu, babanızıın doğum günü bile olsa.

8- Kendi adınıza konuşmak

Hayatın kendi etrafında döndüğünüzü düşünmeniz çok normal. Birkaç yıl sonra empati yeteneğiniz geliştiğinde başkalarını da düşünme katsayınız artıyor.

9- Kötü bir ilişkide uzun süre takılı kalmak

Gelecekteki olası ilişkilerden korunmak pahasına kötü giden bir ilişkiye bel bağlamak 20’li yaşlarda en çok yaşanıyor.

10- Sizinle hiç ilgilenmeyen birine kafayı takmak

Zaman kaybı olduğunu anlamak için günler, haftalar, hatta aylar geçiyor.

11- Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak

Diğer insanların ne yaptığı sizin hayatınızı etkilemiyor.

12- Nasıl göründüğünüz çok önemli

Ama öğreniyorsunuz ki küçücük bir makyaj ve taranmamış bir saçla bile gayet güzel görünebiliyor insan. Sırf daha iyi görünebilmek uğruna çok para harcamanın o kadar da önemli olmadığını fark ediyorsunuz. Eğer zeki bir kadınsanız tabii…

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...