‘Anneler Günü’nde hiçbir şey istemiyorum’

Share

Markalar Anneler Günü için bizleri mesaja boğarken, hediye önerileri havalarda uçuşurken aslında bir annenin gerçekte tek istediği şey çocuğunun mutluluğu ve sağlığı elbette. Özellikle de o anne, hasta bir çocuğun annesiyse. Anneler Günü hediyesi, çocuğu hastanedeki bir anne için ne kadar anlamlı? Ne istediğini sorsanız alacağınız tek bir yanıt olacaktır muhtemelen: “Hiçbir şey istemiyorum.” Ne çiçek, ne mutfak robotu, ne bir masaj… O anne çocuğunun sağlığına kavuşmasından başka hiçbir şey istemeyecektir.

Daha önce ele aldığımız, hasta çocukların bir kahraman olduğunu söyleyen çarpıcı işiyle Toronto’daki hasta çocuklar hastanesi SickKids, bu Anneler Günü’nde hiçbir şey istemeyen annelere değiniyor. SickKids VS: Nothing ismini taşıyan film, anneliğin özünü güçlü bir şekilde ele alırken tutturduğumuz, istediğimizi sandığımız şeylerin anlamsızlığını da insana düşündürüyor.

Filmde farklı anneler görüyoruz. Bu 5 anne SickKids’in son bağış kampanyası #SickKidsMomStrong kapsamında gördüğümüz gerçek anneler. Ve hepsi “Hiçbir şey” diyerek başlıyor sözlerine, Anneler Günü’nde hediye olarak hiçbir şey istemediklerini anlatıyor. Ne SPA’da bir gün, ne bir çiçek, ne çikolata, ne mücevher, ne şık bir akşam yemeği… Sadece bebeğim iyi olsun, sadece bana koşarak gelsin.

Seyrettiğimiz sahneler, annelerin gözündeki duygu çok çarpıcı. İnsanın içini cız ettiriyor. Bir yandan da bir annenin çocuğu için yapabileceklerini, göze aldıklarını göstermesi açısından belki de en anlamlı Anneler Günü işlerinden biri olabilir. Sadece çocuğu hasta olan anneler için değil, tüm anneler için aslında en önemli şeyi de olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyor.

mom and kids sad ile ilgili görsel sonucu

Geçen Seneki MomStrong Kampanyasının Çizgisinde
SickKids geçtiğimiz sene de Anneler Günü’nde insanı vuran benzer bir işle gelmişti. Gizlice ağlayan, yıkılmış, çaresiz, acı içerisindeki annelerin çocuğunun yanına giderken kendilerini telkin ederek ayağa kalkması ve toparlanmasını gösterdiği MomStrong işi de bu seneki gibi anneliğin gerçeğine dokunuyor. Sadece hediyeler, çiçekler, tatlılıklar değil; fedakarlığı, sevgiyi ve özveriyi anlatıyor.

Hediyelerin bazı anneler için anlamsızlığını vurgulayan film; getbettergifts.ca adresindeki bir bağış kampanyasıyla da destekleniyor. Buradan annenize daha anlamlı bir hediye almak için başka bir anneye destek olabiliyorsunuz. Geçtiğimiz seneki kampanyanın bağışları %695 oranında artırdığı düşünülürse bu sene de benzer bir etki sağlanması muhtemel.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...