Elmalı milföy

Share

Milföy hamurunu iki fırın tepsisinin arasına koymak, hamurun mükemmel bir şekilde kabarmasını sağlar. (8 KİŞİLİK)

İÇİNDEKİLER

1 paket dondurulmuş milföy (hamuru, buzdolabında çözülmüş) Un (yüzey için)
1 büyük yumurta (çırpılacak)
2 çorba kaşığı şeker (bir miktar da üstüne serpiştirilecek)

Yapışmaz bitkisel yağ spreyi
3 kırmızı elma (iyice yıkanmış, 3 milimetre kalınlıkta enine kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış)
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı vanilya esansı
Bir çimdik iri taneli tuz
110 gram akçaağaç pekmezi
(bir miktar da servis edilirken kullanılacak)
3 çorba kaşığı bourbon ya da elma konyağı
4 çorba kaşığı margarin (parçalara bölünmüş)
235 gram krema

NASIL YAPILIR?

Fırınınızı önceden 200 dereceye getirin. Hafifçe unladığınız bir yüzeyin üstünde hamuru düzgünce açın. Kenarlarını düzeltip 16 adet kare ya da dikdörtgen şeklinde kesin. Hamurları fırın kâğıdı koyduğunuz tepsiye dizin ve üstlerine yumurta sürüp şeker serpiştirin. Başka bir fırın kâğıdını yapışmaz spreyle kaplayın. Yağlı kısım altta kalacak şekilde hamurun üstüne koyun. Sonra hamurun üstüne bir fırın tepsisi daha koyun. Hamur altın rengini alıp kabarana kadar 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Fırının ayarını 175 dereceye getirin. Elmaları, sirkeyi, vanilyayı, tuzu, akçaağaç pekmezini ve 2 çorba kaşığı bourbon’u alçak bir cam tepsiye koyun. Yüzeyini yağlayın. Folyoyla sıkıca kaplayıp elmalar yumuşayıp sularını verene kadar 30-35 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın, elmaların üstüne sularından dökün ve elmalar yumuşayıp kenarlarından kıvrılana kadar 20-25 dakika pişirin. Cam tepsinin altının elmaların suyuyla hafifçe kaplanması gerek.

Servis etmeden önce kremayla 2 çorba kaşığı şekeri küçük bir kâsede çırpın. 1 çorba kaşığı bourbon’u da ekleyin. Misafirler elmalı, kremşantili ve akçaağaç pekmezli milföylerini tabaklarına artık alabilirler.

Not: Elmaları iki saat önceden pişirebilirsiniz. Soğuduktan sonra sıkıca sarıp oda sıcaklığında bekletin. Kullanmadan önce hafifçe yeniden ısıtın.

Vogue / Yazı: CLAİRE SAFFİTZ / Fotoğraf: Christopher Testani

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...