Parlak bir cildin 7 sırrı

Share

1- DOĞRU BESLENME
Sadece cilt için değil, vücudunuzun genelinin sağlığı için doğru beslenme her zaman ilk adımdır. Her besinden yeterli miktarda almalısınız. Yağlı yiyeceklerden ve gazlı içeceklerin tümünden uzak durmalısınız. Her gün meyve ve sebze tüketmelisiniz. Bitki çayı tüketimine ağırlık verebilirsiniz, özellikle cilt kanseri riskine savaş açan yeşil çay tüketebilirsiniz. Beslenmenizi düzene soktuğunuzda cildinizin yavaş yavaş parladığını, temizlendiğini göreceksiniz.

2- SU TÜKETİMİ
Günde en az 8 bardak su tüketimi cilt sağlığı için önemlidir. Yeterli miktarda su tüketimi cildin kurumaması, nemli kalması için önemlidir. Kuru cilt, bakteri ve mantar girmesine izin verebilir. Yeterli sıvı tüketiyor ve hâlâ cildinizin kuru olduğunu söylüyorsanız, cildiniz için nemlendirici krem ve losyonlar kullanabilirsiniz.

3- GÜNEŞ IŞINLARI
Güneş ışınları cilt sağlığı için çok önemlidir. Yeterli miktardan fazla alınması durumunda içinde bulundurduğu mor ötesi ışınlar nedeniyle cilt kanserine, cilt lekelerine, kırışıklıklara, çillere ve daha birçok hasara sebep olabilir. Ultraviyole koruması olan cilt bakım ürünlerinin kullanılması cildinizin taze ve parlak kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca uzmanlar, güneş ışınlarının zararlarından korunmak için, her gün en az 30 SPF güneş kremi kullanılması gerektiğini, eğer gün içerisinde uzun saatler güneş altında olacaksanız, krem sürme işlemini birkaç kez tekrarlamanız gerektiğini söylüyorlar.

4- ÖNLEMLER ALIN
Çoğu zaman pek önemsemediğiniz yaralar, bir enfeksiyon sonucunda oluşmuş olabilir. Bakteriler, akne oluşumuna ve diğer cilt hasarına sebep olur. Cildinize iyi gelmeyen, alerji etkisi yaratan kremleri, yiyecekleri, eşyaları dikkatlice bulun ve önlem alın. Yüzünüze sıkça dokunmayın. Telefon gibi mikrop barındırabilecek eşyaları cildinize yakın temasta bulundurmayın. Kişisel temizlik eşyalarınızı kimseyle paylaşmamaya özen gösterin.

5- CİLDİNİZİ OVALAYIN
Cildi ovaladığınızda, keselediğinizde daha temiz olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak cildinizi ovduğunuzda tahrişe neden olabilirsiniz. Yüzünüzü her gün iki kez hafif bir temizleyiciyle ovalamadan ve bastırmadan yıkayın. Yavaşça, parmak uçlarınızla daireler çizerek masaj yapabilirsiniz. Yüzünüzü iyice durulayın ve nemlendirici uygulamayı unutmayın.

6- CİLDİNİZİ KONTROL EDİN
Cildinizi sık sık kontrol edin. Herhangi bir akne, iltihap, cildin kuruması ve çatlaması durumunda uygulamanız gereken yöntemi geciktirmeyin. Eğer çabalarınız sonunda da bir düzelme görülmüyorsa mutlaka doktora başvurun.

7- UYKU
Cildinizin sağlığı için özellikle gece 1’den önce uyumuş olmaya özen gösterin. Beden, uyuduğunuz ilk andan gece yarısına kadar büyüme hormonu salgılar. Büyüme hormonu ise hücre yenilenmesini sağlar.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...