Kadınları anlama rehberi

Share

1- İYİ: Mutlaka tartışmanın sonunu getirmek istiyordur. Elbette kendisi haklıdır. Aslında ‘iyi’ demek, “Kes sesini” demenin en temiz halidir. Artık bi’ susun istersen…

2- BEŞ DAKİKA: Giyiniyorsa beş dakikayı altıyla çarpmanızı üzerine de birkaç dakika katmanızı öneririz. Beş dakika beş dakikadır ama sen saatine bakma yine de…

3- BİR ŞEY YOK: İşte en en tehlikeli ifadelerden biri! Fırtına öncesi sessizlik desek yeri hani. Bu tartışmanın sonu kötü bitecek, bunu bilesin.

476830040

4- DEVAM ET: Aslında altındaki mana çok açık ve nettir: “Yaptığın şeyi bitir artık, yapma!”

5- AH ÇEKİYORSA…: Üzgünüz ama geri zekalı olduğunu anlatmaya çalışıyor.

6- TAMAM, SORUN DEĞİL: Aslında gayet sorun. Bu bir sızlanıştır. Memnuniyetsiz olmuştur bir kere… Ama durumu toparlaması da lazımdır. Sana kriz anını sessiz ve derinden gösterir.

man-couple-people-woman

7- TEŞEKKÜRLER: Bir kadın teşekkür ediyorsa başını mağrur bir şekilde eğip sadece “Bir şey değil” de. Uzatma, kısa kes!

8- NEYSE: “Canın cehenneme!!!”

9- ENDİŞELENME, BEN HALLEDERİM: İşte en tehlikeli durumlardan biri daha! Bu ifade, kadının erkeği işe yaramaz bulduğunu ‘kibarca’ açıklar.

Tabii ki kadınların sözlüğü bunlarla sınırlı değil. Ancak kadınları anlama rehberinin başlıca 9 sözcüğü, en azından bir süre hayatını kurtaracak, buna senden çok daha eminiz!

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...