Ramazan Pidesinin Fiyatı Belli Oldu

Share

Türkiye’de her Ramazan ayı öncesinde tartışma konusu olan pide fiyatları ile ilgili son karar verildi.

Buna göre konu hakkında açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fırınların Ramazan ayındaki yoğunluk için hazır olduklarına, buna göre de bir fiyat politikasının belirlendiğini ifade etti. Başkan Balcı, bu seneki Ramazan ayında Ramazan pidesinin bir kilogramının yedi lira yirmi kuruştan satılacağını ve iki yüz yetmiş beş gramajdaki Ramazan pidelerinin de İstanbul ve Ankara şehirlerinde iki liradan satışa çıkarılacağını açıkladı.

Yaptığı açıklama ile fırınlardaki hijyen hususlarına da son derece önem verdiklerini belirten başkan, bu konuda titiz davrandıklarını da belirtti. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde tüm vatandaşlara müsrif olunmaması konusunda da uyarıda bulunan Balcı, iftara yakın saatlerde hep fazladan pide ve ekmek alınabildiğini söyledi. Bu konuda vatandaşlara hususî ricada bulunduğunu beyan eden Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide ve ekmeklerin israf edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...