Google Drive, ‘Google One’ olarak yoluna devam edecek

Share

Google One adına şimdiden alışsanız çok iyi olur. En popüler bulut altyapılarından biri olan Google Drive, hayatına Google One olarak devam edecek ve fiyat ucuzlayacak.

Bir Google hesabınız varsa, ücretsiz olarak dosyalarınızı Google Drive üzerinde saklayabiliyor, düzenleyebiliyor ve arkadaşlarınızla ortak çalışabiliyorsunuz. Dilediğiniz her cihazdan (Android, iOS, MacOS ve Windows) erişim sağlamanız da mümkün.

Yıllardır “Drive” olarak adlandırdığımız bu servisin yeni adı Google One oldu.

Google, sadece isim değişikliği değil, fiyat politikasında da önemli güncellemelere gitti. Bulut altyapılarına yaptığı yatırım ve araştırma geliştirme faaliyetleri sonucunda, eski adıyla Google Drive, yeni adıyla da Google One’ı daha ucuza kullanabileceğiz.

Örneğin, daha önce 1 TB alanı 9,99 Dolar fiyatla kullanan bulut müşterileri, aynı fiyata bu sefer 2 TB kullanacak. Bununla beraber, 30 TB’a kadar seçenekler mevcut. Bu arada aranızda 30 TB hizmet kullanacak olanlar da varsa, sebebini lütfen aşağıdaki yorum kısmına belirtmeyi unutmasınlar.

Sadece fiyatlar ve kapasiteler değil, tıpkı Spotify ve Apple Müzik’te olduğu gibi aile paylaşımı modeli, bulut hizmetleri için de geldi. Satın almış olduğunuz bu kapasiteyi 5 aile bireyi aynı anda kullanıp, paylaşabiliyor.

Aile paylaşım modelinden hemen sonra akla gelen ilk soruyu hemen yanıtlamakta fayda var. Aile bireyleri, bulut ortamına yükledikleri belgeleri diledikleri gibi saklayarak diğer bireylerin ulaşamayacağı şekilde, gizliliğini muhafaza ederek bu hizmeti kullanmaya devam edebilecekler.

Başta sunulan servisin adı olmak üzere fiyatların da değişmesini görebilmek için biraz daha zamana ihtiyacınız olacak. İlk önce Amerika’daki kullanıcılar için başlatılacak olan yeni seçenekler, daha sonra diğer ülkelere de gelece.

Google One, belki de firmanın “One” projelerinin devamı. Öyle ki, Android One ile uygun fiyatlı ve bulut hizmetlerini ücretsiz kullandırdığı kampanyası ile dikkatleri üzerine çeken firma, bu sefer One kelimesini Google Drive için kullanmaya başladı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...