Türk havalimanları yolcu sayısında yükselişe geçti

Share

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, seçim öncesinde ülkemizde bulunan havalimanlarına ait önemli detaylar paylaştı.

Buna göre bakan, Türk havalimanlarının Avrupa coğrafyasında bu senenin ilk çeyreğindeki verilere göre yükselişe geçtiğini, bu anlamda senede yirmi beş milyondan fazla yolcuya hizmet veren havalimanlarında en çok yolcu sayısı artışının Antalya, Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarında yaşandığını belirtti.

Avrupa Havalimanları Konseyi’nin (ACI EUROPE) 2018 senesinin ilk üç ayına ait raporunu değerlendiren bakan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın geçtiğimiz senenin ilk çeyreğine nazaran %21,5 oranında daha fazla yolcuya sahip olduğunu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu oranın %18,5 olduğunu ve Antalya Havalimanı’nda da söz konusu oranın %16,5 olarak hesap edildiğini ifade etti.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...