‘Benzin ve motorinin biraz daha zamma ihtiyacı var’

Share

Petrol İşverenleri Sendikası (PÜİS), akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı artık duyurmayacaklarını daha önce bildirmişti.

PÜİS yetkilileri, zam haberleri sonrasında “uygunsuz tepki” gördükleri için benzin ve motorin grubuna yapılan zam haberlerini artık açıklamıyor.

PÜİS’TEN VATANDAŞA “KÜFÜR” RESTİ

Petrol İşverenleri Sendikası (PÜİS) yetkilileri, vatandaşların zam haberlerine gösterdiği “küfürlü” tepkilerden sonra zamma yönelik haberleri duyurmama kararı almıştı.

PÜİS, artık benzin ve motorine yapılan zamları resmi internet sayfasından yayınlamayacak.

Vatandaşlar yapılan zamları veya indirimleri akaryakıt almaya gittiğinde öğrenebilecek.

PÜİS yetkilileri alınan kararı, “Artık internet sitemizde yapılan zamları ve indirimleri yayınlamayacağız. Çünkü biz insanları bilgilendirelim derken büyük tepki alıyoruz. Facebook sayfamıza onlarca insan küfür ediyor. Biz de yönetim kurulu olarak böyle bir karar aldık.” sözleri ile ifade etmişti.

ZAMLAR SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİLMEYE BAŞLANDI

PÜİS tarafından artık açıklanmayan zamları öğrenmek isteyen vatandaşlar sosyal medyaya yöneldi.

Dün açıklanan Salı gününden itibaren geçerli olmak şartıyla benzine 18 ve motorine 16 kuruşluk zam ardından tekrardan bir zam daha gelmesi söz konusu oldu.

Brent petrol ve dolar fiyatlarının tavan seviyelere ulaşması benzin zammını ülkemizden eksik kılmaz oldu. Vatandaşlar, artan dolardan her türlü açıdan şikayetçiyken, ekonomi heyeti bu soruna bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Benzine 10 kuruşluk, motorine ise 8 kuruş bünyesinde bir zam yapılmasına daha ihtiyaç olduğu belirtildi.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...