Neden diz çökerek evlenme teklifi edilir?

Share

Pek çok insan için evlilik teklifinin edildiği an çok özeldir. O yüzden de evlilik teklifi de özel olmalıdır. Bir kere hiç sıradan olmamalı, ne kadar gösterişli veya romantik olursa o kadar iyidir. Peri masalından farksız olmasını istemek de işte sırf bu yüzden boşuna değildir. Peki ama neden erkekler, evlilik teklifinde bulunurken dizleri üzerine çöker, bunu hiç düşündün mü?

008-Jenna-Jeb-Marriage-Proposal

Havada uçuşan konfetiler, balonlar, aşk, aşk, aşk… Hayatının her gününü birlikte geçirmek için evleneceği kadına ilan-ı aşk eden erkek, diz üstü çökmüş ve sevdiceğinin ellerinden tutmuş. Bu sahne hiçbirimize o kadar da uzak değil. Ki eğer henüz evlilik teklifi almadıysan ya da bu şekilde almadıysan filmlerde de aynı sahneyi çok defa izlemişsindir. Yani o kadar da yabancı değil sana da…

Aslında biraz düşününce dünyada bunun geleneksel bir tören haline gelmesi bir hayli ilginç ve tuhaf. Engagement Ring Bible isimli bir web sitesi, bu geleneğin nereden geldiğini araştırmış ve bunun taa Orta Çağ’a, şövalyeler dönemine kadar uzandığını bulmuş.

marriage-proposal-in-front-of-the-ocean

Araştırmaya göre şövalyeler, lordlarının önünde bağlılık yemini etmek için dizlerinin üzerine çöküp onlara olan sevgilerini bu şekilde dile getirirmiş. Tüm bunlar dinsel bir seremoni içinde devam ederken o günlerde evlilik için de aynı uygulama hayata geçmeye başlamış.

Böylelikle inanışa göre partnerinin dizleri üzerine çökmesi, kadına olan bağlılık sözünü dile getirmesi anlamına geliyor. Sonsuza kadar sevdiği kadına saygı ve sevgi besleyeceğinin imzasını aslında bir bakıma bu şekilde atmış oluyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...