Sosyal medyayı ikiye bölen ses: Yanny mi Laurel mi?

Share

YouTube üzerinden yayımlanan Do You Hear ‘Yanny’ or ‘Laurel’? videosu Türkiye’deki kullanıcıların da kafasını karıştırdı. Kaydı dinleyen kullanıcıların bazıları dinledikleri sesin yanny bazıları ise laurel olduğunu iddia ediyor. Peki siz ses kaydında hangi sesi duyuyorsunuz: Laurel mi, Yanny mi?

İnterneti uzun süre meşgul eden rengi çözülemeyen elbise görüntüsünün ardından bu kez ortaya bir ses kaydı çıktı; ancak bu sesin tam olarak ne olduğu çözülemedi. Siz de dinleyin, işittiğiniz Laurel mi yoksa Yanny mi?

Reddit’te yayınlanan ses kaydı, dinleyen kişilerin iki farklı ses duyduğunu sanmasına neden oluyor. Instagram ve Twitter’da farklı anketler üzerinden yayılan ve anket sonuçlarının yüzde 50’ye yakın şekilde çıkması da büyük tartışmalara neden oluyor. Arizona Üniversitesi’nde konuşma, Dil ve İşitme Bilimleri Profesörü Brad Story, yaptığı değerlendirmede tek bir ses bulunduğunu ve bunun da laurel olduğunu belirtti. Story, laurel sesinin üst üste birkaç defa yerleştirildiğini; bu nedenle yanny olarak da duyulabildiğini iddia ediyor.

Şimdi siz dinleyin: Siz hangisini duyuyorsunuz? Yanny mi Laurel mi?

Hürriyet

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...