Kadınlar erkekleri sakalına göre seçiyor

Share

Evlenilecek erkek ve eğlenilecek erkek neye göre belirlenir? Araştırmalara göre, bu sorunun cevabı sakallarda gizli.

İlk izlenim son derece önemli. Bir ilişkiyi sürdürebilmek için karakterlerin uyuşması gerekse de, o ilişkiye bir şans vermek için karşımızdaki kişiden öncelikle etkilenmemiz gerekiyor. Bu noktada, herkesin kalp atışlarını hızlandıran farklı kriterler var. Kimi kadınlar uzun boylu erkeklerden etkilenirken, kimileri renkli gözlere hayranlık duyuyor. Bazı kadınlar stile önem verirken, bazıları ses tonunu tahrik edici bulabiliyor. Konu sakal uzunluğuna geldiğinde ise, işler biraz daha enteresan bir hal alıyor.

Avusturalya’da bulunan Queensland Üniversitesi’nin sakallı erkeklerin kadınların gözünde nasıl bir imaj çizdiğini öğrenmek için gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre uzun sakallı erkeklerle ciddi düşünüyoruz. Araştırma için üç gruba ayrılan 8.520 kadına farklı sakal uzunluklarına sahip erkeklerin fotoğrafları gösteriliyor. Görsel ekibin üzerinde oynamalar yaptığı fotoğraflar, aynı erkeklerin sakallarının farklı uzunluktaki hallerinden oluşuyor. İlk gruba, fotoğraftaki erkeklerden hangisini seksi bulduğu sorulurken; ikinci gruba tek gecelik kaçamak yaşamak için hangi erkeği çekici bulduğu sorulmuş. Üçüncü gruba ise, fotoğraftaki erkeklerden hangisinin uzun ilişkiye ya da evliliğe uygun imaj çizdiği sorulmuş.

modele ochelari de vedere 2018 ile ilgili görsel sonucu

Sonuçlara göre, konu seksapel olduğunda kirli sakallı erkekler en üst sırada yer alırken, sakalsız ve uzun sakallı erkeklerin fazla seksi bulunmadığı anlaşıldı. Kaçamak bir ilişki için kadınlar kirli sakallı erkekleri tercih ederken, mevzu ciddi ilişki ya da evliliğe geldiğinde uzun sakallı erkekler en yüksek puanı almış. Araştırmanın gerçekleştirildiği üniversitede eğitim veren Doktor Bernaby Dixson, şimdiye kadar partner seçimi konusunda birçok araştırmada yer almış. Gözlemleri sonucu, kadınların uzun sakallı erkekleri daha olgun ve maskülen bulduğunu öne sürüyor. Bununla birlikte, uzun sakallı erkeklerin bonkör, samimi ve özgüvenli imaj çizdiğini de ekliyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...