Zuckerberg şimdi de Avrupalı parlamenterler ile görüşecek

Share

Dünyanın en büyük sosyal medya firması olan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, 22 Mayıs 2018 tarihinde Avrupa Parlamentosu (AP) siyasi grup liderleriyle bir görüşme yapacak. Konu hakkında bir açıklama yapan AP Başkanı Antonio Tajani, Zuckerberg’in 22 Mayıs’ta Brüksel’e geleceğini ifade etti. Söz konusu toplantı, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen kişisel veri haklarının ihlâli üzerine gerçekleşecek.

AP Başkanı Tajani, Facebook CEO’sunun beş yüz milyonluk Avrupayı temsil eden grupla bir araya gelmesinin olumlu olduğunu ve bu anlamda bireylerin de tam bir açıklamaya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Mezkûr görüşmenin Facebook için güveni tekrar tazelemek adına bir fırsat ve adım olduğunu da ifade eden başkan, netice itibarıyla tafsilatlı bir açıklamanın yapılacağını duyurdu.

Cambridge Analytica isimli veri analiz firmasının, seçimlerde izinsiz olarak kişisel verileri topladığı ve bu maksatla seçimleri etkilemeye çalıştığı iddia edilmişti. Bunun üzerine Zuckerberg de, geçtiğimiz ay ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nda ifade vermeye gitmişti.

Son Güncelleme: 17.05.2018 18:56

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...