F1 yöneticileri bininci yarışı Silverstone’da yapmak istemiş

Share

F1 yöneticileri, 2019 sezonuna denk gelen 1000. yarışı İngiltere’ye denk getirmek istemişler ancak nisan Britanya’da hava iyi olmayacağından ötürü 1000. yarış Çin’de karar kılınmış.

Formula 1 pazarlama şefi Sean Brackets’in açıklamasına göre Formula 1 yönetimi Britanya GP’sini gelecek sene Nisan ayına taşımak istedi, böylece Silverstone F1’in 1000. yarışına ev sahipliği yapabilecekti.

F1’in 1950’deki başlangıcından bu yana 981 yarış yapıldı ve bu 2019’un 3. yarışının 1000. yarış olacağı anlamına geliyor.

Britanya GP’si hemen her zaman yaz aylarında yapılsa da, Bratches, F1’in Silverstone’u bu dönüm noktası için geriye almayı düşündüğünü söyleyip Silverstone’un bunun için ne kadar ikonik ve uygun bir pist olduğu hakkında konuştu.

Bratches bir sorun olduğunu da belirtti.

Bratches Sky F1’e “Silverstone bu sporun mihenk taşıdır. Orası bizim çekirdeğimiz, merkezimiz. Ayrıca ilk yarışın yapıldığı yer.”

“Gelecek sene 1000. yarışımız olacak ve onu Silverstone’da yapmak istiyorum. Silverstone’un sahibi BRDC’nin başkanı John Grant ile bir konuşma yaptım. Ancak herkes Nisan ayındaki havanın orada yarış yapmak için iyi olmadığı konusunda hemfikir.” dedi.

Britanya GP’si 2000 yılında bir seferliğine Nisan’da yapılmış, ama sağanak yağmur kamp alanları ve otoparkları çamur içinde bırakmıştı.

1000. yarış onun yerine 2018’de de sezonun üçüncü yarışı olan Çin’de yapılacak.

Bratches Reuters’e “Çin yarış için mükemmel bir yer. Orası bizim geleceğimizin bir parçası ve bu önemli yarışı orada yapacağımız için heyecanlıyız.”

“Gelecek sene 2019’u 1000. yarışın yılı olarak kutlayacağız ve sezon boyunca bu önemli olayın kutlanmasına şahit olacaksınız.” dedi.

Silverstone 2019 sonrası için kontrata sahip olmasa da, yeni anlaşmayla alakalı “verimli görüşmeler” devam ediyor.

Northamptonshire pisti, 1987’den beri Britanya yarışına ev sahipliği yapıyor ve şu ana kadar orada 37 GP yapıldı. 2018 yarışı 8 Temmuz’da gerçekleşecek.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...