Ethereum, Bitcoin’in tahtını sarstı

Share

Bitcoin dünyasının İsa’sı” olarak da bilinen Roger Keith Ver, Ethereum’un Bitcoin’in tahtını sarstığını ve Bitcoin’in yerini alabileceğini iddia etti.

Bitcoin üzerinde egemenlik kazanan Ethereum’un bu eylemi Flippening olarak adlandırılıyor. Flippening, Ethereum’un pazar payının Bitcoin’in piyasa değerini aşması olarak biliniyor.

Bitcoin son zamanlarda 9 bin dolar seviyesini aşmakta zorlandı. Kripto para piyasası belirleyicisi, son 10 gün boyunca 9 bin doların üzerinde kalamadı. Aynı zamanda, toplam kripto piyasası hacmi 360 milyar dolar ile 408 milyar dolar arasında dalgalı bir seyir izledi. Mevcut Bitcoin hakimiyeti bu pazarın yüzde 37,1’ini oluşturuyor. Ancak, Ethreum hakimiyetine baktığımızda, Nisan ayı başında  yüzde 17’den yüzde 18,55’e yükselmiş durumda.

Bitcoin düştükçe çift haneli kazançlar elde etmek için giderek artan bir eğilim oluştu. Böylece, 17 Mayıs’ta 0x (ZRX) Zilliga, Aelf (ELF) and Ontoloji (ONT) yüzde 10 arttı. 17 Mayıs’ta, Bitcoin fiyatı iki ayın en düşük seviyesi olan 7.925 dolar seviyesine ulaştı ve Bitcoin fiyatı düşerken, Aelf ve 0x fiyatları da Bitcoine paralel olarak aylık bazda düştü. Ancak, Bitcoin fiyatı 7 bin 925 dolardan 8.300 dolara yükselirken Aelf, 0.00014 BTC’den 0.000162 BTC’ye yükseldi ve 0x, 0.00015’den 0.000174 BTC’ye ulaştı. Her iki kripto parada Bitcoin’e karşı büyük kazançlar elde etti.

Bu neticede Bitcoin’in kripto para hakimiyeti düşüşe geçmiş gibi görünüyor. Ethereum’un Bitcoin’i tahtından etmesi bekleniyor.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...