Harvey Weinstein teslim oluyor

Share

Hakkında çok sayıda taciz suçlaması bulunan ABD’nin ünlü film yapımcılarından Harvey Weinstein’in bugün gözaltına alınması bekleniyor.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Weinstein, New York polisine giderek teslim olacak. Weinstein’ın ifadesinin alındıktan sonra gözaltına alınacağı belirtiliyor.

Weinstein’a karşı suçlamalar geçen yıl Ekim ayında New York Times gazetesinin bir haberiyle ortaya çıkmıştı.

O tarihten bu yana Hollywood’un ünlü isimlerinin de bulunduğu en az 70 kadın Weinstein’i cinsel taciz, kötü muamele ve tecavüzle suçladı.

Hollywood’un en güçlü kişilerinden biri olan Weinstein, bahsi geçen cinsel ilişkilerin karşılıklı rızayla gerçekleştiğini ileri sürüyor.

SUÇLAMA HENÜZ BELLİ DEĞİL

Weinstein’a karşı suçlamalar sosyal medyada #SenDeAnlat (MeToo) etiketi altında taciz mağdurlarına ses veren uluslararası bir kampanyanın başlamasını sağlamıştı.

Weinstein’ın sözcüsü ve avukatı ile New York polisi, Reuters’ın konu ile ilgili sorularına yanıt vermedi. Tam olarak hangi suçlamalardan ötürü Weinstein’ın sorgulanacağı netleşmese de oyuncu Lucia Evans’ın yapımcı hakkında şikayetçi olduğu biliniyor.

New York Times, soruşturmaya yakın bir isime dayandırdığı haberinde Weinstein’ın Evans’ın anlattıkları doğrultusunda gözaltına alınacağını, başka kişilerin de ünlü yapımcıyı şikayet edip etmediğinin bilinmediğini aktardı.

Hürriyet

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...