‘Bir kadın ve feminist olmaktan gurur duyuyorum’

Share

Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi ünvanını alan Meghan Markle’ın biyografisi, kraliyet ailesinin resmi internet sayfasında yayımlandı. Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi unvanını alan Meghan Markle, yeni hayatına başladı. Geçtiğimiz günlerde kraliyet ailesinin web sitesinde düşesin biyografisi yayımlandı.

Kraliyetin web sayfasında “Sussex Düşesi Hakkında” bölümünde Markle’ın bugüne kadar içinde yer aldığı yardım faaliyetlerinden söz edildi. Aynı zamanda 2015 yılında Dünya Kadınlar Günü’nde, ‘Birleşmiş Milletler Kadınların Siyasete Katılım ve Liderliğini Destekleme’ konulu konuşmasına yer verildi. Markle’ın konuşmasındaki cinsiyet eşitliği vurgusu öne çıkarıldı.

Düşesin, “Bir kadın ve feminist olmaktan gurur duyuyorum” sözü alıntılandı. Web sayfasında ayrıca Markle’ın, Procter & Gamble’ın cinsiyetçi reklamını protesto etmesine de değinilerek şu ifade kullanıldı: “Genç yaşlarından bu yana düşes, toplumsal konularda farkındalık içinde olmuş ve yardım faaliyetlerinin aktif olarak bir parçası olmuştur. 11 yaşındayken televizyondaki deterjan reklamındaki cinsiyetçi dile karşı kampanya yapmıştır.”

Düşesin oyunculuk kariyeri hakkında da bilgi verilen biyografi sayfasında, Markle’ın sahibi olduğu web sitesi The Tig’den de bahsedildi. Cinsiyet eşitliği gibi toplumsal meselelerde bir tartışma platformu özelliği taşıyan web sitesinin aynı zamanda seyahat, yemek ve moda üzerine makalelere de yer verdiği belirtildi.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...