F1 2018 Monaco GP: Ricciardo, motor sorununa rağmen kazandı

Share

2018 Formula 1 şampiyonasının 6. yarışı olan Monaco GP’yi Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ricciardo, startta yerini korumasının ardından pit stoplarda da koruyarak iyi iş başardı. Ancak Ricciardo, daha sonrasında güç ünitesinde sorun yaşamaya başladı ve performansında azalma oldu.

Buna rağmen Ricciardo, 50’den fazla turu daha düşük modda geçirdi ancak yerini korumayı başararak yarışı kazanan isim oldu. Ricciardo böylece ilk defa pole pozisyonundan başlayarak bir yarışı kazandı ve bu seneki zafer sayısını ikiye çıkardı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Ricciardo’nun yaşadığı sorunun ardından eski takım arkadaşını yakalasa da gerçekçi bir geçiş şansı bulamadı ve 2. sırada yarışı noktaladı.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, pit stopların hemen ardından lastiklerinden şikayet etmeye başlasa da aynı lastiklerle yerini korumayı başararak 3. oldu ve podyumu tamamladı.

Ferrari’den Kimi Raikkonen yarışı 4. sırada tamamlarken onu Mercedes’ten Valtteri Bottas ile Force India’dan Esteban Ocon takip ettiler. Böylece yarışa ilk 6 sırada başlayan pilotlar aynı şekilde yarışı noktalamış oldular.

Ricciardo’nun yaşadığı sorun nedeniyle performansı o kadar düşmüştü ki bir ara ilk 5 sürücüyü sadece 1-2 sn ayırıyordu ancak farklar son bölümdeki sanal güvenlik aracından sonra bir miktar açıldı. Ancak Ricciardo’nun yavaş ritmi, oldukça erken bir şekilde pite giren ultra yumuşak lastikli pilotların yarışı tek pit stopla tamamlamalarında yardımcı oldu.

Toro Rosso’dan Pierre Gasly, arkasındaki daha hızlı isimlere rağmen yerini korumayı başararak 7. oldu. Ultra yumuşak lastiklerle oldukça uzun bir ilk bölüm geçiren Nico Hulkenberg ile son sıradan başlayan Max Verstappen 8 ve 9. sıralarda yarışı tamamladılar.

Monaco’da son puan Renault pilotu Carlos Sainz’ın olurken Sauber’den Marcus Ericsson, 11. olarak puanı kıl payı kaçırdı.

Pit stopta sorun yaşayan ve çok ciddi zaman kaybederek gerileyen Force India pilotu Sergio Perez 12. olurken onu Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne ve Romain Grosjean takip ettiler.

Oldukça sorunlu, yavaş ve cezalı bir yarış geçiren Williams pilotları Sergey Sirotkin ve Lance Stroll, yarışı tamamlayabilen son isimler oldular.

Monaco GP, kendi standartlarında oldukça durağan geçti. Startta herhangi bir olay yaşanmazken, son turlara kadar yarış dışı kalan tek isim McLaren pilotu Fernando Alonso’ydu. Yarışı Ocon’un arkasında 7. sırada götüren Alonso, vites kutusu sorunu nedeniyle yarışa erken veda etti. Böylece bu sene tüm yarışlardan puan çıkaran Alonso, ilk kez puansız ayrılmış oldu.

Yarıştaki tek gerçekçi kaza Sauber’in Monacolu pilotu Charlec Leclerc’in frenlerinin bitmesi sonucu tünel çıkışında Toro Rosso’dan Brendon Hartley’e vurmasıyla yaşandı. Leclerc olay yerinde yarışa veda ederken, arka kanadı kırılan Hartley, pit alanına kadar giderek orada yarışa veda etti.

Monaco’da kazanılan puanların ardından Hamilton’ın şampiyona liderliği devam ederken, Vettel puan farkını 13’e düşürmüş oldu. Ricciardo ise kazandığı 25 puanla şampiyonada Bottas’ı geçerek 3. sıraya yükseldi.

Sezonun 7. yarışı olan Kanada GP, 10 Haziran’da gerçekleşecek.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...