Serinletici Sinema Kulübü: The Age of Adaline

Share

Serinletici Sinema Kulübü’nde bu hafta zamana meydan okuyan bir kadının hikayesini izleyeceğiz. Haftanın filmi ‘Age of Adaline (Ölümsüz Aşk)’ ile kadere baş kaldıran güçlü bir kadının hikayesini izleyeceğiz.

Büyük ödül!
Adaline Bowman genç, güzel ve sofistike bir kadındı. 29 yaşında talihsiz bir kaza geçirmişti ve şans eseri hayatta kalmayı başarmıştı. Ödülü ise hiç yaşlanmamaktı. Sihir ya da büyü ile ilgisi yoktu Adaline’ın yaşadıklarının. Kaza sonrası arabasına düşen yıldırım sonrası Adaline için hayat durmuştu. Yaşıyordu belki ama asla yaşlanmıyordu. Bu yüzden de insanlardan uzak, farklı şehirlerde yeni hayatlar kurarak yaşamak zorunda kalmıştı.

AGE OF ADALİNE FINAL ile ilgili görsel sonucu

Birlikte yaşlanmayacaksan…
Yıllar geçmesine karşın bir türlü yaşlanmayan ve neler olduğunu anlayamayan Adaline, farklı kimliklere bürünerek hayatını sessiz, sakin ve aşksız bir şekilde yaşamak zorunda kalmıştı. Zaman zaman ‘aşk’a tutulduğu da olmuştu ama sonu hep hüsranla bitmek zorundaydı; ne de olsa ‘birlikte yaşlanmayacaksan, aşkın önemi yoktu’.

Ä°lgili resim

Lütuf veyahut lanet.
Kimine göre bir lütuf kimine göre de bir lanet olarak adlandırılabilecek bir sebepten hiç yaşlanmayan Adaline Bowman’ın yaşamı kaçmakla geçmişti. Aslında kötü bir şey yapmamıştı, ne para çalmış ne de birini öldürmüştü; fakat dünya Adaline gibi birinin varlığını kaldıramazdı. Dahası onunki gibi bir güce sahip olmak için bu güzel kadını yok etmek pahasına peşine düşen insanlar olacaktı. O yüzden de Adaline’ın yaşamı kaçmakla geçmişti.

incrível história de adaline ile ilgili görsel sonucu

Macera…
Adaline sonunda bir gün kaçmaktan vazgeçip ve hayatla yüzleşmeye karar vermişti. Bunun sebebi tabii ki bir ‘kalp tutulması’ idi. Uzun zamandır yaşıyor olmasına rağmen Adaline’ın bir hayatı yoktu. Taa ki Ellis ile tanışana kadar… Ellis, Adaline’ın derinlere gömdüğü kalbine girmeyi başarmıştı. Adaline (günümüzdeki adı ile Jenny), Ellis ile karşılaştığında ‘Sizinle tanışmak macera gibiydi’ demişti ve farkına bile varmadan bir maceraya atılmıştı. Vazgeçmek için uğraşmıştı ama bu kez vazgeçmek istememişti. Çünkü bütün hayatı sevdiklerinden vazgeçerek geçmişti.

Ä°lgili resim

Yüzleşme.
Ellis ile atıldığı aşk macerası sırasında Adaline geçmişiyle yüzleşmek ve bir tercih yapmak zorunda kalacaktı. Yıllardır içinde sakladığı sırlar ortaya dökülecekti. Ve meydana gelen trajik bir kaza, Adaline’ın yaşamını tekrar değiştirecekti. Eğer cesaret etmeseydi, yaşamı hala kaçmakla geçecekti. Belki de başına gelen her şey Adaline’ın cesaretini sınamak içindi.

iyi fantastik romantik filmler ile ilgili görsel sonucu

Age of Adaline ile kendi cesaretinizi sınamaya ne dersiniz: Aşk mı yoksa aşksız bir yaşam mı?
İyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...