Avrupalı turistin önceliği Türkiye

Share

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili bir açıklama yaparak, Türkiye’nin turizm alt yapısı ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Burhan Sili, Türkiye’nin dünya üzerindeki tatil isteyen herkesin pazardaki ihtiyacına cevap verebilecek özelliği olduğunu, bunu daha fazla geliştirme çabası içerisinde olmaları gerektiğini, turistin harcama düzeyine bağlı kalmaksızın en iyi hizmetin Türkiye tarafından verildiğini anlattı.

ALTİD Başkanı, Türkiye’nin otuz altı milyon Antalya’nın ise en az on iki buçuk milyon turist beklentisi içerisinde olduğunu belirterek, hedeflerine değindi. Antalya genelinde bu sayıyı yirmi milyona çıkartmak gayesinde ve çabasında olduklarını anlatan Sili bu hedefe rağmen fiyatlardaki artışa da işaret etti. Şu anda fiyatların geçtiğimiz yıla kıyasla ortalama yüzde yirmi oranında artış kaydettiğini belirten Başkan Burhan Sili, Türkiye’nin elli milyon turist ve elli milyar dolar gelirle 2050 yılını hedeflediğini vurgulayarak, coğrafik konum ve her sınıfa hitap eden otellerin bu kapasitede olduğunu belirtti. Bu sene içerisinde kişi başına düşen harcamanın yedi yüz doların üzerinde olacağını düşündüklerini ifade eden Burhan Sili’nin sözlerine Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da Türkiye’de tatil yapmak isteyen turistlerin sayısında her geçen gün artış kaydedildiğini söyleyerek destek verdi.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik baskınlığa ve belirsizliğe rağmen Avrupalı turistlerin önceliğinin Türkiye olduğunu aktardı.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...