Bosch, dizel karbon salınımını rekor düzeye indirdi

Share

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, yeni buluşlarla beraber, dizel motorların geri döndüğünü açıkladı.

Firmanın kendi mühendisleri tarafından yapılan iyileştirmelerle karbon salınımı, kilometrede 13 miligram’a kadar düşürüldü. Bu durum, kabul edilen 120 miligram’ın da çok çok altında.

Egzoz gazının sıcaklığı kontrol edilerek gerçekleştirilen buluş, fosil yakıtlara veda etmek isteyen ülkelerin takvimlerine nasıl bir etki yapacağını da yakında görmüş olacağız.

Norveç, 2025 yılında yollarda tamamen elektrikli arabaların olacağını taahhüt ederken, Almanya da bu tarihi 2030 olarak açıkladı.

Steven Young’ın “Diesel is back” açıklamasının, fosil yakıtların doğaya verdiği zararı minimuma indirmek ve kullanım süresini uzatmak konusunda nasıl bir karşılık bulacağı da merak konusu.

Devrim niteliğinde olduğu belirtilen bu iyileştirmenin, otomobil üreticilerine çok fazla bir maliyetinin olmadığı ve hızlı bir şekilde üretime dahil edilebileceği de açıklandı.

Geliştirme ile beraber karbon salınımında, sürücünün aracı kullanma şekli de önemsiz hale geldi. Şu anda kullanılan otomobillerde agresif kullanımda karbon salınımı, daha da artıyor.

Bosch Türkiye’nin bir teknoloji şirketi olarak farklı alanlarda çok önemli buluşlarla günlük hayatımızın içinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gündemden düşmeyen yerli otomobiller konusunda da Türkiye ile birlikte çalışmak için adım atacaklarını ve tüm teknolojileri paylaşacaklarını belirttiler.

60 otomobil üreticisi ile beraber çalışan Bosch, akıllı asistan konusunda da Google, Amazon ve Apple gibi markalarla, açık platformlar üzerinden birlikte geleceğin sürücüsüz otomobillerini geliştirebileceklerini de belirtti.

Firma, Türkiye’de 4 Ar-Ge merkezi, 700 mühendis ve 200 milyon TL yatırımla, 9 milyar TL ihracat gerçekleştirerek ekonomimize büyük katkı sağlıyor. Firmanın ülkemizde gerçekleştirdiği ciro, 2016’ya göre %32 artarak 15,5 milyar TL’ye ulaşmış durumda.

Bosch Grubu, zorlu ekonomik ortama rağmen 2018’de yine büyümeyi hedefliyor. Grup, 2017’de rekor sonuçların elde edilmesinin ardından, ekonomik ve jeopolitik risklerin ışığında 2018’de satış gelirlerinin yüzde 2 ile 3 oranında artacağını öngörüyor. Şirketin ilk üç ayda gerçekleştirdiği satışlar, bir önceki yılın aynı dönemini yakaladı ve hatta döviz kurlarına göre düzenlemeyle yaklaşık yüzde 5 aştı.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...