Festivaller için geri dönüştürülebilir karton çadır

Share

Gezginlerin, doğadan uzak duramayanların, maceraperestlerin vazgeçilmez dostudur çadır. Şimdiye kadar; hamak çadır, yüzen çadır, araç üstü çadır ve daha nice ilginç çadır örneklerine yer verdik. Hollandalı şirket KarTent’in etkinlikler için tasarladığı karton çadır da maceranın bir başka boyutu olan müzik festivallerine odaklanıyor. Festivallerin kanayan yarası haline gelen atık sorununa karşı, %100 geri dönüşebilen çadırları öneriyor.

Standart çadırlar kadar dayanıklı, sadece ömrü sınırlı
KarTent, festival sonrası geride kalan çöp yığınları arasında çadırların da olduğu gerçeğine odaklanmış. Böylece Wout Kommer ve Jan Portheine doğa dostu karton çadırları tasarlamak üzere kolları sıvamış. Kartent’in ömrü tek bir günden ibaret değil. Özellikle 3 günlük festivaller için tasarlanan çadır, kalın kartondan yapıldığından standart bez çadırların sahip olamayacağı dayanıklılığa sahip.

KarTent, iki kişinin barınabileceği şekilde tasarlanmış. Temiz hava girişi için küçük bir arka penceresi var. YouTube kanalında göreceğiniz gibi oto yıkama testi, rüzgar testi gibi testlerden geçirilerek dayanıklılığı ispatlanmış. İnternet sitesinde, “birkaç gün boyunca” yağmura ve diğer sert hava koşullarına karşı tıpkı standart bir çadır kadar performans gösterebildiği belirtilmiş.

Çadırın üzerinde sanatını sergile veya reklam alarak indirimden faydalan
KarTent’in ne önemli özelliklerinden biri festival organizatörleriyle iş birliği yapıyor olması. Böylece festival katılımcılarının çadırlarını yanlarında ekstra bir ağırlık olarak taşımaları gerekmiyor. Festivalin bitiminde KarTent, atıkları toplayıp yerel bir geri dönüşüm tesisine götürüyor. Ayrıca, çadırın üzerine reklam alma opsiyonu sunarak kullanıcıya fiyatta indirim yapabiliyor.

Reklam almak istemeyen kullanıcılar, çadırlarının üzerini boyayarak yaratıcılıklarını sergileyebiliyor. Festivallere göre kategorilendirilmiş farklı çadır versiyonları sunulmuş. KarTent festival çözümlerinin yanı sıra kamp veya çocukların kullanımı için tasarlanmış KarTent Home, KarTent Junior ve minyatür çadır Mini KarTent gibi ürünlere de sunuyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...