Apple WWDC 2018, sürprizlerle dolu olacak

Share

4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan WWDC 2018 etkinliğinde Apple bizleri şaşırtacak gibi gözüküyor. Son iddialara bakılırsa, geliştirici odaklı etkinlikte sadece yazılımlar değil, donanımlar da öne çıkacak. İşte, WWDC etkinliğinde karşımıza çıkabilecek yenilikler.

WWDC 2018 etkinliğinde Apple Watch 4 ve ARKit 2.0 da olacak

Her yıl gerçekleştirilen WWDC etkinliğinin bu sene öne çıkanları iOS 12, Dijital Sağlık, ARKit 2.0 ve yeni Apple Watch 4 serisi olacak gibi gözüküyor. Bloomberg haberine göre Apple, Dijital Sağlık girişimi ile insanların cihazlara daha az bağımlı olması konusundaki sorumluluğunu yerine getirmek hedefinde. Çeşitli araçlar barındıracak olan Dijital Sağlık kullanıcıların Apple cihazları ile ne kadar süre harcadığının takibini sağlayacak. Bu özelliğin iOS 12 Ayarlar menüsü içerisinde bulunacağı ifade ediliyor. Hatırlarsanız, benzer bir uygulamayı Mayıs ayı başında Google da Android P için Dijital Refah olarak duyurmuştu.

Artırılmış gerçeklik konusuna büyük önem veren Apple tarafından ARKit 2.0 güncellemesini de etkinlikte gösterileceği düşünülüyor. Geliştiricilerin daha iyi artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmasını sağlayacak daha gelişmiş araçlar yeni sürümle birlikte gelecek. Şirketin aynı sanal arka planda kullanıcıların karşı karşıya artırılmış gerçeklik oyunları oynamasını sağlayacak bir mod üzerinde çalıştığı biliniyor. Başka bir mod ise kullanıcıların herhangi bir alana bir nesne bırakmasını ve bu nesnenin bu yerde kalmasını sağlıyor. Bu yeni modlar, ARKit 2.0 ile kullanıcıları birçok yeni deneyimin beklediğinin açık göstergesi.

iOS 12 tarafında ise daha küçük değişiklikler göreceğiz. iOS 11 sürümünde hata düzeltmeleri yapmaktan bıkan Apple, bu defa yeniliklerden çok performans ve kararlılık için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bildirim özellikleri, FaceTime için Animoji desteği, karanlık mod gelecek bazı yeniliklerden olacak.

Son olarak, Apple Watch da etkinliğin öne çıkanlarından olacak. Şirketin çok güçlü olduğu akıllı saat piyasasında hakimiyetini perçinlemesi beklenilen ürünler, yine 38 mm ve 42 mm boyutları ile gelecek. Bu defa ekranların daha büyük ve uçtan uca olacağı şeklindeki iddialar ise heyecan yaratıyor. İyi haber ise, mevcut kayışların bu yeni iki model ile uyumlu olmaya devam edecek olması.

Bu arada daha önceki iddiaların, etkinlikte bir MacBook Pro güncellemesi duyurulabilmesi olasılığını ileri sürdüğünü de hatırlatalım. 2018 MacBook Pro modellerinin yeni işlemciler ve yeni nesil kelebek tipi mekanizmalı klavye ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...