Haziran ayını sevmek için 5 neden

Share

1- Okullar kapanıyor!
Birçoğumuz okul yıllarını geride bırakmış olsak da haziran gelip çattığında içimize ‘cuma akşamı’ kıvamında bir rahatlama yerleşiverir. Çünkü artık karneler alınacak ve tatil başlayacaktır. Çocukluk anıları hiçbir zaman unutulmaz. Dolayısıyla haziran gelince içimizdeki çocuk uyanır. Zaten ‘Çocuklar gibi şendik’ cümlesi de muhtemelen haziran ayında söylenmiş bir sözdür.

Vintage retro car woman

2- Yaz geldi… Fazla söze gerek yok.
Haziran demek yaz demek. Yaz demek eğlence, parti, geç kararan hava, bol güneş bol D vitamini demek.

3- Kısa kollu mevsimi açılsın
Kısa kollu, tiril tiril gömleklerin, bikinilerin zamanının gelip çattığını resmi olarak bildirmekten mutluluk duyarız. Lütfen en sevimli babetlerinizi, en renkli terliklerinizi giymekten çekinmeyiniz. Neon renkleri ise en yakın arkadaşınız gibi kucaklayınız…

shutterstock_127662053-1

4- Sınırsız dondurma
Eylül ayında battaniyeye ihtiyacımız olduğunu anladığımız an vedalaştığımız dondurma, haziran ayının gelmesiyle tekrar hayatımızın odak noktası oluverir. Şehrin ortasında, kızgın kumlardan serin sulara etkisi yaşamak için birebirdir.

5- Meyve sarhoşluğu
Kışın turuncu meyvelerini geride bıraktığımız aydır haziran. Bu ayda üzüm yeşilleri, çilek kırmızıları, kiraz bordoları, kavun sarıları ön plandadır. Evet meyve sarhoşluğu sezonunun açıldığı aydayız…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...