F1: Kubica, Hartley’in yerine geçebilir

Share

Toro Rosso sürücüsü Brendon Hartley’in sezon ortasında takımdan gönderileceği ve yerine Robert Kubica’nın geçeceği iddiaları tüm hızıyla sürüyor.

Geçen yıl Amerika GP’sinde büyük umutlarla Toro Rosso’ya getirilen Brendon Hartley, şu ana kadar beklentilerin altında kalmış durumda.

Pierre Gasly bu yıl Bahreyn ve Monaco’da dördüncü ve yedinci olmayı başarırken, Hartley sadece Bakü’de onuncu olabildi.

Bu durum Toro Rosso’yu ve Helmut Marko’yu hayal kırıklığına uğrattı ve takımdan gönderileceğine dair çeşitli spekülasyonlar bulunuyor.

Hartley, “Bunu duyduğuma şaşırdım, çünkü kontratım var. Gün geçtikçe Formula 1 aracının içinde kendime daha çok güveniyorum.” açıklamasını yaparak bu iddiaları yalanlamıştı.

Ancak Monaco GP’sinin ardından konuşan Helmut Marko, “Brendon’ın içerisinde bulunduğu durum pek hoş değil.”

“Bu duruma barış içerisinde ve sessiz şekilde bakacağız, gelecek neler yapabileceğimizi göreceğiz.” dedi.

Bunun üzerine Hartley’in takımdan gönderileceği iddiaları artmaya başladı.

Pascal Wehrlein ve Antonio Giovinazzi’nin ismi zaten Toro Rosso ile anılıyor ancak her iki sürücünün de Mercedes/Ferrari’yle anlaşması bulunuyor.

Diğer tarafta Jake Dennis ve Sean Gelael iyi seçenekler olarak ön plana çıkıyor ama her ikisinin de süper lisansı bulunmuyor.

Fransız Auto Hebdo, Robert Kubica’nın koltuk için ideal bir aday olduğunu yazdı.

Haberde zaten süper lisansa sahip olan ve bu yıl Williams’ın aracıyla çok sayıda sürüş yapan Kubica’nın, kriz içerisinde olan Williams’tan ayrılarak Toro Rosso’ya geçebileceğine yer verildi.

Benzer haberler geçtiğimiz haftalarda yine çıkmış ve herhangi bir doğrulama/yalanlama gelmemişti.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...