Gasly: Monaco’da F1 aracı sürmek büyük keyifti

Share

Pierre Gasly, ilk kez çıktığı Monaco Grand Prix’sinde harika bir performans sergileyerek yedinci oldu ve bu yıl ikinci kez puan aldı.

Fransız pilot Monaco’da Toro Rosso’ya bu sezonki üçüncü puan finişini kazandırırken, dayanmak zorunda olduğu baskı her çaylak pilotun yapabileceği bir şey değildi. Gasly yarışın ardından aracından çıkarken, 1 saat 40 dakika boyunca STR13 ile geçirdiği tecrübenin ardından yaşadığı coşkuyu saklayamıyordu.

Gasly, “Gerçekten, böyle bir pistte bu araçlar ile yarışmak inanılmaz bir keyifti. Hafta sonunu yedinci sırada ve puanlar alarak bitirdiğimiz için çok mutluyum.”

“Mental olarak çok uzun bir yarıştı. Böyle bir pistte 78 tur boyunca hızlı gitmek için çok iyi odaklanmanız gerekir, çünkü hata yapmak çok kolay; ve özellikle de tam hız giderken ve her geçen tur biraz daha limitleri zorlarken.”

“Kolay değil, ancak sonunda araç çok iyiydi ve önemli olan buydu. Umarım diğer yarışlarda da bu hızımızı koruyabiliriz.” dedi.

Toro Rosso,Cumartesi günkü son antrenman seansında gösterdiği hız ile birlikte dikkat çekmiş ve attıkları iyi turlar ile birlikte Hartley yedinci, Gasly ise sekizinci olmuştu. Her iki pilot da sıralama turlarında bu sonuçları grid pozisyonuna çevirmeyi hedefliyorlardı, ancak o an geldiğinde bunu başarabilen isim Gasly olmuştu ve 10. sırada yer almıştı.

Gasly, “Onuncu başlamanın zor olacağını biliyorduk, ancak aracımız çok hızlıydı. Başta lastiklere dikkat etmeye çalıştım ve sonrasında pistte tek başıma kalınca son hız zorladım çünkü araç çok iyiydi.” dedi.

Hartley, 41. turda pite giren arkadaşının grubun önünde çıkması için arkasındakileri yavaşlatarak üzerine düşen görevi yapsa da, Charles Leclerc’in kendisine arkadan çarpması ile yarış dışı kaldı. Bu noktadan sonra Fransız pilot sıkı bir mücadele sonrası Esteban Ocon’un ardında finiş çizgisini geçmeyi başardı.

“Pitten diğerlerinin önünde çıkmayı başardık ve Hulkenberg’i arkamda tutmak için çok uğraştım, çünkü Monaco’da geçiş yapmanın zor olduğunu biliyorduk. Sadece odaklandım ve hata yapmamaya çalıştım, çünkü sonlara doğru lastikler eskimişti. Kolay olmadı.”

Kutlamaların arasında konuşan takım patronu Franz Tost, yarışta harika bir performans sergileyen pilotunu övdü.

Tost, “Yedinci sırada bitirerek harika bir iş çıkardı. Yarışı baştan sona kontrol etti ve lastiklerine çok iyi baktı. Monaco’da i̇lk kez F1 aracı sürdüğünü düşünürsek, lastiklerini çok profesyonel bir şekilde yönetti.” dedi.

Acaba Toro Rosso bu formunu Kanada Grand Prix’sinde de sürdürebilir mi? Bunu bilemeyiz, ancak bir gerçek var ki, genç Fransız’ın yıldızı parlamaya devam ediyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...