WhatsApp grup yöneticilerine tutuklama kararı!

Share

WhatsApp, sıra dışı bir olayla ile gündeme bomba gibi düştü. Yaşanılan bu sıra dışı olay, WhatsApp adminleri için ciddi önem teşkil ederken, ilerleyen zamanlarda, olayın tek bir ülkeden çıkarak tüm dünyaya yayılması söz konusu.

ZICTA direktörü destek hizmetleri Mofya Chishala, Whatsapp grup yoneticilerinin gruplara kayıt olması gerektiğini açıkladı. Bununla ilgili bir sızıntı olduğunda ise etik kodlar ve riskler sebebiyle tutuklanabileceklerini dile getirdi.

Ancak Zambiya Halk Partisi Genel Başkanı Mike Mulongoti, sosyal medya platformlarını düzenlemeye çalışmanın zaman kaybı olduğunu söylüyor.

ZNBC‘nin Open Line programında Chishala, ZICTA’nın tüm WhatsApp grup yöneticilerinin kayıt olmasını zorunlu kılacak bir yasa üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ek olarak, “Şu anda her yöneticinin kayıtlı olması gereken bir yasa ile geliyoruz, böylece herkes için etik kurallar ya da davranış kuralları koyabilir, ve bu kurallara uymayanları da günün sonunda tutuklayabiliriz” dedi.

Mulongoti ise bu tür uyarıların sadece umutsuz bir rejimden gelebileceğini söylüyor. WhatsApp ile ilgili alınan kararlar, çaresiz bir rejimin davranışı olarak nitelendiriliyor. Günümüzde her şeyin tamamen teknoloji ve internet ile çalıştığına değinen Mulongoti, düzenlemelerin oldukça zor olduğunun altını çiziyor. Ayrıca, mevcut yönetimin cadı avı ile zaman kaybetmek yerine, insanların etkileşime geçmesine ve bilgi paylaşılmasına izin verilmesi gerektiğine de vurgu yapılıyor. Yasaların çıkması halinde, diğer ülkelerin de bu uygulamayı yasallaştırabileceği ve WhatsApp üzerinde hakimiyet kurulabileceği gündeme getiriliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...