Apple, reklam işine odaklanıyor

Share

Apple, reklam satış işini genişletmek istiyor, bugün Wall Street Journal’ın raporları, şirketin iş stratejisinde önemli bir değişikliği temsil edecek. Şimdiye kadar, Apple, ana kâr sürücüsü olarak donanım satışlarına öncelik verdi, ancak insanların akıllı telefon satışları , pahalı cihazlara daha uzun süreler boyunca sahip oldukları için azaldı. Bu, telefonlarda daha az para olduğu ve Apple’ın işlerini donanımın ötesine genişletme ihtiyacının daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Buna karşılık, Apple’ın Snap, Pinterest ve diğer şirketlerle bir araya gelerek, iOS’taki tüm toplu uygulamalarında reklam dağıtacak bir Apple reklam ağına ilgi duyduğunu bildirdi. Apple, gelirleri reklam gösteren uygulamalarla paylaşır. WSJ’nin raporları bu paylaşımın miktarını değiştirecek . Fikir, bir kullanıcı Pinterest’te bir şey ararsa, Apple’ın reklam teknolojisi ile ilgili bir uygulamaya ait reklamların görünebileceği yönündedir. Aynısı, aynı zamanda Snap aracılığıyla gerçekleşecekti. Apple, App Store’daki arama terimlerine göre bazı reklamlar satıyor ve bu da geçen yıl 1 milyar dolarlık gelir elde etti.

Apple, kullanıcı verilerini kâr etmemekle övünür, bu yüzden reklam satışlarını Google ve Facebook’un değerlerinden ödün vermeden yaklaşımlarına kıyasla nasıl artırdığını görmek ilginç olacaktır. Google, kullanıcıların alışkanlıklarına, arama yaptıkları ve e-posta ile gönderdikleri her şey gibi geniş erişim olanaklarına sahiptir ve Facebook, reklamverenlerin daha sonra hedefleyebildikleri sosyal medya davranışlarına dayanarak, kullanıcılarına ayrıntılı ve çok özel profiller oluşturur. Apple’ın aynı erişim düzeyine yakın bir yeri yoktur, ancak mobil platformu üzerinde daha fazla kontrole ve uygulamaların nasıl birbirine bağlı olabileceğine dair bir fikri yoktur.

The Verge

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...