Microsoft, Groove Music iOS ve Android uygulamalarını kaldırıyor

Share

Microsoft , geçtiğimiz yıl Groove Music yayın hizmetini kullanmaya başladı.

Ancak şimdi, sadece Windows 10 kullanıcıları için uygulamaya yatırım yapmaya devam edeceğine söz verdi. Bu demek oluyor ki, iOS ve Android kullanıcıları için geçerli olmayacak.

Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada “müşterilerimize 1 Aralık 2018’de Groove Music iOS ve Android uygulamalarının da emekli olacağını ve 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olanları artık indirilemediğini bildiriyoruz” dedi.

Uygulama kaldırma işlemi artık, Groove Music’i Microsoft’un OneDrive bulut hizmetinden MP3 veya diğer ses dosyalarına erişmek için kullanamayacağınız anlamına geliyor. Ancak Microsoft, müzik dosyalarının “OneDrive’da kullanılabilir ve oynatılabilir olmaya devam edeceğini” ve diğer uygulamaların bunlara erişebileceğini söylüyor. Bu, Groove Music kullanıcılarının beklediği aynı türden bir deneyim (albüm sanatı ve müzik kontrolleriyle) değil, ancak Microsoft, belli başlı mobil platformlarda bir müzik uygulaması sunmaktan açıkça vazgeçiyor.

The Verge

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...