Brian De Palma, Weinstein skandalı üzerine bir ‘korku filmi’ yazıyor

Share

Hollywood yönetmeni Brian De Palma, Harvey Weinstein skandalı üzerine kurulu bir “korku filmi” senaryosu yazdığını söyledi.

1970’lerde ve 80’lerde korku filmi filmi filmi Scarface’i ve Scarface’i yöneten De Palma, AFP haber ajansına “çok yakından takip ediyor” dedi.

Bay Weinstein geçen hafta New York polisine teslim edildikten sonra tecavüz ve diğer cinsel taciz suçlamalarından suçlu bulundu.

Avukatı, kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiğini söyledi.

77 yaşındaki De Palma, AFP ile Paris’te yapılan bir röportajda şunları söyledi: “Yıllar boyunca hikayeler duydum.”

Yönetmenlerin “aktörlerin güvenini ve sevgisini” almaları ve “onu herhangi bir seviyede ihlal etmenin sadece benim için sadece en önemli şey, sadece sizin glütensizliğinizden veya şehvetinizden” olduğunu söyledi.

Hollywood, Weinstein aleyhindeki iddialarla sarsıldı ve çok sayıda kadın cinsel tacizde bulunduklarını veya film mogulü tarafından saldırıya uğradıklarını söylediler.

Geçen hafta Bay Weinstein tutuklandı ve tecavüz, bir suç cinayeti, cinsel taciz ve cinsel tacizle suçlandı. Suçlamalar iki kadını ilgilendiren olaylarla ilgilidir: biri avukatı tarafından eski aktris Lucia Evans olarak tanımlanmıştır; diğeri isimsiz.

Bunlar, rıza dışı cinselliği reddeden ve suçsuz olduğunu iddia eden Weinstein’a karşı getirilecek ilk suçlamalar.

De Palma, bir Fransız yapımcı ile tartıştığı senaryoda, “karakterim Harvey Weinstein olarak adlandırılmayacak olsa da” endüstride böyle bir kötüye kullanımı ele almayı amaçlayacağını söyledi.

BBC

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...