Gerçek aşkın sırrı kokuda

Share

Yapılan bir araştırmaya göre, sebze ve meyve yiyen erkeklerin kokusu kadınlara daha çekici geliyor. Doğru besinleri tüketerek aşk hayatınızı hareketlendirme fikri kulağa nasıl geliyor?

Mis kokulu olmak; sık sık duş almak, temiz giyinmek ya da parfüm kullanmak dışında, beslenme şeklimize de bağlı. Aklınıza ilk gelen pastırma, soğan ya da sarımsaksa, şaşırmaya hazır olun. Çünkü, yediğimiz yiyecekler ilişkilerimizin gidişatını ciddi anlamda şekillendiriyor.

SAĞLIKLI BESLENMENİN GÜCÜ
Bir süre önce yapılan bir araştırma sonucunda kadınların, sebze ve meyve ağırlıklı beslenen erkekleri daha çekici bulduğu ortaya çıktı. Bu enteresan araştırma için 43 erkek ve 9 kadın, bir deney grubuna dahil edildi. Erkeklerden, günlük giysilerinin altına giyecekleri pamuklu tişörtü 24 saat boyunca çıkarmamaları istendi. Bu süre boyunca, aromalı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmaları ve tişört üzerlerindeyken en az bir saat sürecek kısa bir egzersiz programına katılmaları istendi

İşlem tamamlandıktan sonra, erkeklerin giydiği tişörtler toplanarak derin dondurucuya kondu. Bu sırada, erkek deneklerin her biriyle beslenme alışkanlıklarıyla ilgili ayrıntılı bir anket yapıldı. Tişörtler belirli bir sürenin ardından derin dondurucudan çıkarıldıktan sonra dokuz gönüllü kadından tişörtleri koklaması istendi. “Bu nasıl araştırma” dediğinizi duyar gibiyiz fakat sonuç çarpıcı, araştırma sonunda kadınlar çoğunlukla rafine edilmiş gıdalar ve karbonhidratlarla beslenen erkeklerin kokusunu itici buldu.

Daha da ilginci, meyve ve sebze ile beslenen erkeklerin vücut kokusu çekici bulundu. Yani bu, erkeklerin kadınlara çekici gözükmenin yolunu buldukları anlamına mı geliyor? Hem evet, hem hayır çünkü güzel kokmak iyi bir ilk izlenim bıraksa da, halen her şey karakterde bitiyor.

İLK BULUŞMADA DİKKAT
Siz doğru kişiyi zaten bulduğunuza inanıyorsanız ve yakında ilk kez buluşacaksanız ne giyeceğiniz, saçınızı, makyajınızı nasıl yapacağınızın dışında önem vermeniz gereken bir konu daha var; ne yediğiniz! Hepimizin korkulu rüyası ağız ya da ter kokusunun ilk buluşmayı mahvetmemesi için kaçınmanız gereken yiyeceklerin başında soğan, sarımsak, pırasa ve arpacık soğanı var.

Emre Uzun’un dediğine göre, cinsel uyarıcı olan baharatları fazla tüketmemekte fayda var. Yemeklere lezzet katan bu baharatlar, terlemeye ve kötü kokuya sebep olabiliyor. Kurubaklagiller gaz ve hazımsızlık problemleri yaratırken, brokoli ve lahana şişkinlik ve gaz oluşumuna neden olacağından ilk buluşma öncesi yasak yiyecekler listesinde. Anlayacağınız, yedikleriniz ve yemedikleriniz sadece sağlığınızı değil ilişkilerinizi de etkiliyor.

O anki modunuz, enerjiniz ve tepkileriniz, yediklerinizin vücudunuzdaki etkisine göre şekilleniyor. Yediklerinizi iyi seçmeye ve sağlığınıza uygun olan beslenme rutinini uygulamaya özen gösterin. Hiç belli olmaz, doğru beslenme gerçek aşkın kapılarını da aralayabilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...