Elon Musk Tesla’dan kovuluyor mu?

Share

Ortaya çıkan yeni gelişmeler, son dönemde adını sıkça duyuran çılgın girişimci Elon Musk tarafından hiç de memnuniyetle karşılanmayacak. BBC haberine göre, Elon Musk Tesla Motors yönetiminden gönderilebilir. İşte, bu ilginç gelişmenin detayları.

Elon Musk Tesla Motors görevini bırakmak zorunda kalabilir

Haberlere göre Tesla Motors hissedarlarından Jing Zhao, yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Elon Musk’ın bu görevi bırakması ve bağımsız bir yönetici pozisyonuna geçmesi yönünde bir öneride bulunmuş durumda. Şirkette yüzde 12 hissesi bulunan Zhao, bu anlamda güçlü hissedarlardan birisi. Şirketin CEO’su Musk ise yüzde 20 hissesi ile yönetim kurulu başkanı görevini üstleniyor.

5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Tesla Motors yıllık yönetim kurulu toplantısında Musk’ın yönetim kurulu başkanlığından alınması yönünde bir oylama gerçekleştirilecek. Hatta aynı toplantıda, 3 yönetim kurulu üyesinin de yeniden seçilememesi yönünde hamlede bulunulması bekleniyor.

Bunlardan birisinin Musk’ın kardeşi Kimbal Musk’olduğunu da belirtelim. Diğer üyeler ise Antonio Gracias ve James R. Murdoch. Kısacası Musk Kardeşler, kendi şirketlerinden uzaklaştırılmak isteniyor. Bu olay bir zamanlar Steve Jobs’ın da kendi kurucusu olduğu Apple’dan gönderildiği zamanları anımsatıyor diyebiliriz.

2018 ilk çeyrekte 710 milyon dolar zarar açıklayan Tesla Motors, hissedarlarının tepkisi ile karşılaşmıştı. Son çeyrekteki zararın yüzde 19 seviyesine çıkması ile nakit rezervlerinin erimesine de dikkat çekiliyor. Kritik üretim dönüm noktalarına ulaşılamaması ve karlılık ilerlemesinin yavaşlaması da olayların bu noktaya gelmesini ateşleyen etkenler olmuş durumda.

Bakalım, Tesla Motors’ta gerçekleşecek bu büyük oylamadan nasıl bir sonuç ortaya çıkacak?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...